НИМХ: Жълт код за Русе заради значителни валежи

0
Валежите ще са значителни през първата половина от деня, а количествата - около 25 mm
Валежите ще са значителни през първата половина от деня, а количествата - около 25 mm

Валежите ще са значителни през първата половина от деня, а количествата - около 25 mm

Жълт код за силен вятър и интензивни валежи е в сила са 18 области в страната за 17 март. Това сочи справка с сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Жълт код за обилни дъждове важи за областите Русе и Силистра, в които отново валежите ще са значителни през първата половина от деня, а количествата - около 25 mm, уточнява Фокус

Предупреждението за силен вятър важи за областите Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област, София-град, Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, където се очаква силен северозападен вятър с пориви до 20-22 м/с, както и за областите Габрово и Велико Търново, за които е валиден и жълт код за силен снеговалеж и където ще духа силен и поривист вятър от запад-северозапад и ще има условия за преспи и навявания, а през първата половина от деня валежите ще са значителни, с количества около 25 mm.

Предупреждение за интензивни валежи от дъжд и сняг е в сила за областите Шумен, Търговище и Разград, в които ще има валежи от дъжд, а в планинските райони - от сняг. Ще духа силен вятър от запад-северозапад и ще има условия за преспи и навявания. През първата половина от деня валежите ще са значителни, а количествата също ще са около 25 mm.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари