Николай Денков: Трябва да се излекуваме като общество, ние сме болни

1
Това каза премиерът след спешна среща за безопасността по пътищата
Това каза премиерът след спешна среща за безопасността по пътищата Снимка: bTV

Това каза премиерът след спешна среща за безопасността по пътищата

Първото нещо, което трябва да се случи, е да се преборим чувството на безнаказаност да изчезне у тези, които управляват автомобилите, заяви премиерът Николай Денков на брифинг в Министерския съвет. Трябва да се търсят мерки, от които нарушителите да ги заболи, каза акад. Денков, цитиран от БТА.

Николай Денков свика среща по повод проблемите на пътната безопасност в Министерския съвет, в която участваха представители на прокуратурата, Националното сдружение на общините в Република България, Столичната община, народни представители и родители на загинали в катастрофи.

Премиерът посочи, че част от промените са свързани със законови изменения. Всеобщо е мнението, че промените, свързани с отнемането на превозните средства, вече дават резултати, посочи още той. Николай Денков отбеляза, че на срещата е обсъдено и как да се ускори вземането на пробите, когато има тежки инциденти. Няма никаква причина тези проби да не минат с предимство и до десет дни резултатите да са ясни, допълни министър-председателят.

Обсъждахме как, заедно с МВР и КАТ, да работим с общините, за да могат в населените места да работят заедно с органите на МВР и да помогнат в този процес - да използваме техните камери, да помогнат за обработката и подготовката на глобите, обясни Денков. По думите му има какво да бъде направено и по обезопасяването на градската среда и съвместната работа на институциите - където са рисковите кръстовища, общините с КАТ и финансиране от държавата, максимално бързо да бъдат обезопасени, посочи Денков.

Тези мерки не могат да решат проблемите, ако не се обърнем към обществото, добави премиерът. „Разберете – това, че в нашата култура се смята за нормално да пиеш и да се качиш в автомобила, да качиш жена си и децата си и да ги поставиш под риск, е абсолютно неприемливо“, коментира Николай Денков. "Трябва да се излекуваме като общество, ние сме болни, че смятаме за нормално това, което поставя под риск живота на близките ни", каза още той.

Очевидно е, че алкохол, наркотици, неспазване на пешеходните пътеки, скорост, която е много по-висока от 50 км/ч - това са нарушения, които по никакъв начин не могат да бъдат възприети като неумишлени, каза още премиерът и добави, че те трябва да бъдат класифицирани като умишлени престъпления.

Трябва да е ясно, че наказанието е неизбежно, за да бъде сложен край на подобни инциденти, заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Едно наказание е ефективно, когато нарушителите знаят, че е неизбежно, каза още той. По думите му институциите са длъжни да покажат нетърпимост към демонстрираното неуважение към закона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Доктора
    Абе денкоглу - недей да дрънкаш простотии! Не ние, а вие политическите проклетници сте болни! Освен това сте и долнопробни подлоги на чужди господари.
  • 8
    4
    до 3
    произвеждат ги в сащ - всичките от това правителство - родоизменници, завършили някъкви американски колежи и им напълнили главите с американска пропаганда и сега са сложени или по-точно поставени да служат на америка... от това по-очевадно не може да бъде - буквално изкуствено назначена оправа от някъкви които нито изглеждат като българи, нито се държат като българи, нито са живяли в България, само имат български имена дето имат.. те са като тея английските и германските пенсионери, които живеят тук и викат колко е хубаво с 1500 евро пенсия все едно в друго измерение живеят и не знаят какво става
  • 5
    3
    Ала-бала
    А бре денков, съселе, плазмодий такъв от къде ви изкопават такива нещастници. Приличаш ми на макарона (макрон) Познай защо?
  • 3
    2
    Весна Змиянац
    Със сръбска музика е лечението!
  • 12
    1
    ...
    Лекува се със добре заплатена работа с достоен къртовски труд. С евтини Български плодове и зеленчуци. Със Българско евтино сирене от Българско мляко, месо от местни животновъди и т.н. Осигурете този комфорт на народа и ще излекувате огромна част от народа. А иначе блъскаш като маймуна, шефа ти те мачка, тръгваш си по размазани пътища, прибираш се няма пари за нормална и чиста храна (няма такава и да имаш парите за нея). Вземаш евтина мафиотска ракия и късаш синджира. Не ти пука просто. И после излиза този боклук и констатира "болни сме, трябва да се лекуваме". Да ти еба майката замаляла.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари