Николай Денков: България остава солидарна с Украйна, Русия не може да спечели тази война!

0
Премиерът направи видеообръщение по повод втората годишнина от войната в Украйна
Премиерът направи видеообръщение по повод втората годишнина от войната в Украйна

Премиерът направи видеообръщение по повод втората годишнина от войната в Украйна

"На тази дата, точно преди 2 години, осъмнахме с новината, че Русия е започнала война срещу Украйна. Непредизвикана, безпричинна, абсурдна война, която разтърси демократичния свят.

Повече от 700 дни сме свидетели на ужасите на тази брутална война, водена от режима на Путин - опустошаване на мирни градове в Украйна, убийства на невинни хора, разрушени семейства, над 20 000 украински деца, незаконно отвлечени от руските сили. Всичко това с отвратителната цел – една независима и свободна държава, в сърцето на Европа, или да бъде поставена на колене, или да бъде унищожена".

Това казва премиерът Николай Денков в обръщение по повод 2-та годишнина от войната в Украйна.

"С действията си в Украйна Русия продължава да погазва човешките права, да нарушава международното право, да нанася удари върху икономиките на всички демократични държави. Независимо от мащабната дезинформация и пропаганда на Кремъл, няма никакво съмнение, че Русия воюва срещу правото на мирен, щастлив и пълноценен живот на всеки гражданин на Европа, включително и на България.

Нашата страна отдавна направи своя избор – да бъде мирна, демократична, свободна европейска държава. Преди две години Кремъл ни напомни, че трябва да се борим за мира и да защитаваме нашите ценности всеки ден.

Днес ги защитаваме като продължаваме да подкрепяме Украйна – жертвата на тази агресия.

България беше сред първите държави, които помогнаха на Украйна в началото на войната. Ще продължим да оказваме политическа, хуманитарна, материална и военна помощ, в максимална степен според нашите възможности и законодателство. Оставаме силно ангажирани в процесите по реализиране на Формулата за мир на президента Зеленски, Коалицията за украинските деца и в процесите по възстановяване на Украйна.

Русия не може да спечели тази война. И един ден ще има правосъдие за всички военни престъпления срещу украинския народ.

А България остава солидарна с Украйна в битката ѝ за справедлив мир – за Украйна и за всички демократични народи!", казва още Денков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    Бивш
    Бре ! Много живи комунисти има още ! Ама намаляват и то бързо !
  • 0
    8
    Само че има едно "но"!
    С когото сме били солидарни - хич и въобще не е прокопсал - дава пъти Немция, СССР, сега ЕС, фащ, а напоследък и ... усраина! И, сапун-ага, би ли ни "светнал" кого точно защитаваме там? Фашагите? Де вашата мамица жълтопветници ниедни! Обаче! Бай Ставри ви очаква! С голямо нетърпение! Анадънму?
  • 4
    7
    Читател
    Г-н Денков,ти си академик според теб,но говориш като един почерпен в Н-ската кръчма.Не може да говориш от името на целия български народ! Слез при хората,при обикновените хора,чуй какво мислят,какво чувстват и тогава се изхвърляй пред чуждите посолства тук и в Брюксел.Седни в мерцедеса,ние ще си платим! Върви до някое от карловските села пострадали от голямото наводнение,за да видиш,как живеят сънародниците ни във фургони в 21-ви век.
  • 3
    6
    🇧🇬❤️🇷🇺 🇧🇬❤️🇷🇺...
    🇧🇬❤️🇷🇺 🇧🇬❤️🇷🇺 🇧🇬❤️🇷🇺 🇧🇬❤️🇷🇺 🇧🇬❤️🇷🇺 🇧🇬❤️🇷🇺
  • 0
    5
    До 3
    Укро-ПеПерудко, сипи си едно мазно кафенце в памет на Зеленчук
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари