Николай Денков: Преговорите с ГЕРБ - СДС все още не са размразени

0
Не се притесняваме от проверки на прокуратурата, защото не сме извършили държавна измяна, каза кандидат-премиерът
Не се притесняваме от проверки на прокуратурата, защото не сме извършили държавна измяна, каза кандидат-премиерът Видео: NOVA

Не се притесняваме от проверки на прокуратурата, защото не сме извършили държавна измяна, каза кандидат-премиерът

България има нужда от стабилно правителство и работещ парламент. Проблемите могат да се решат само така. Не мисля, че Конституцията предполага някой друг да дава съвети на НС за това дали да избере правителство, или не”. Така кандидатът за премиер акад. Николай Денков коментира думите на президента Румен Радев при връчването на мандата на ПП-ДБ, предаде NOVA.

Докато връчваше папката, Радев призова ПП-ДБ да „преосмислят изцяло целесъобразността от оползотворяването на мандата, който вече е дискредитиран".

Денков коментира и проверката на прокуратурата по сигнал за престъпления против републиката, базиран на записите от заседание на Националния съвет на ПП, които бяха разпространени от депутата Радостин Василев. „Тази проверка не ме притеснява, защото няма държавна измяна. Това са интерпретации, които нямат нищо общо с истината”, категоричен бе Денков.

Той подчерта, че преговорите за съставяне на кабинет с ГЕРБ-СДС все още не са размразени. „Днес не съм се чувал с Мария Габриел, а тя трябва да даде знак. Нека седнем на масата за преговори. Дотогава няма да коментирам състава на предложения от нас проектокабинет”, заяви кандидат-премиерът. И допълни: „Ако останалите кажат, че няма да участват в наш кабинет, нека опитат да реализират третия мандат”.

След получаването на папката казуса със записите пред журналисти коментира и Асен Василев.

"Законопроектите за службите бяха внесени в предишното НС и предвиждат ръководствата на службите да се определят от парламента, а не от президента или премиера еднолично. Това е изключително важно, за да може службите наистина да са на България, а не да служат на един или няколко човека. За да могат службите да получават информация, в тях трябва да има доверие и това доверие да е на нашите партньори", заяви съпредседателят на ПП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари