Шести ден продължават преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

0
Двете най-големи коалиции в НС продължават разговорите преди връчване на първия мандат за съставяне на кабинет
Двете най-големи коалиции в НС продължават разговорите преди връчване на първия мандат за съставяне на кабинет Снимка: БТА / архив

Двете най-големи коалиции в НС продължават разговорите преди връчване на първия мандат за съставяне на кабинет

Продължават преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за съставяне на правителство, като все още не е ясен прогресът на преговорите, които продължават и днес. На фона на това президентът Радев ще връчи мандата за съставяне на кабинет в петък.

От страна на ГЕРБ на масата е сложено споразумение, което да превърне сглобката в коалиция. ПП-ДБ пък предлагат меморандум с механизъм за назначения в регулаторите.

От страна на ГЕРБ-СДС в преговорите участва изцяло дамски екип в състав Мария Габриел, Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева, а ПП-ДБ са представени от изцяло мъжки екип в състав Николай Денков и лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов Атанас Атанасов и Асен Василев.

От изхода на преговорите зависи дали ще има правителство с премиер Мария Габриел или ще се стигне до предсрочни парламентарни избори, които да се проведат с вота за евродепутати през юни.

На петия ден от преговорите съпредседателят на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов заяви, че към момента се обсъждат кадровите въпроси, а "преговорите вървят много добре".

БГНЕС припомня, че Николай Денков подаде оставка на 6 март.

По време на консултациите при президента тази седмица обявената за евентуален премиер Мария Габриел поясни, че имат нужда от още време.

Разговорите са конструктивни, но докато всичко не е договорено, нищо не е договорено, каза Кирил Петков

Николай Денков определи себе си за умерен оптимист, а Кирил Петков нарече разговорите "конструктивни".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    12
    и защо да няма, драганова?!?
    има точно толкова, колкото са и тия, които още вярват на лъжите на пп-дбейците.
  • 3
    11
    Драганова
    Чета коментарите и направо недоумявам кукувицата ли е изпила мозъка на повечето? Как може да има хора, които да продължават да вярват на ГЕРБ и дори да се опитват да ги защитават и реабилитират по някакъв си начин, след всички престъпления и безчинства на Борисов и на жалките им представители. Сега тикат напред едни кухи лейки и кукли на конци, смятайки че ще ни заблудят кой стои зад тях. Опомнете се, хора! Спрете да гласувате за ГЕРБ, за да я има България! Иначе ще завлечете всички ни, и вас самите, на дъното.
  • -2
    10
    ндааа,
    Тъжно, тъжно! оказа се обаче, че тези хубавци от промяната били по-лъжливи овчарчета от Баце! И сега ще се надлъгват, кой е по-по-най! В един момент ще се окаже, че никой няма да иска да си има работа с тях! Очаквам още на евроизборите да се сринат четвърти или пети!
  • 2
    9
    ФкР
    Хайде да правят коалицията и ППДБ да започват най-сетне да разледват и да изобличават престъпиците от ГЕРБ, нали за това ги пратихме там, или те май забравиха
  • -4
    8
    от 5 до 7
    Ти много ли ги разбираш нещата, че ръсиш глупости и противоречия? Да, ГЕРБ не помръднаха, но те могат да бъдат изолирани заобиколени, ако всички застанат срещу тях. И точно тук ролята на ПП без ДБ е много голяма и това големият страх на точно тези калинки и семействата им, които са навързани по схемите на ГЕРБ. Това може да се случи и на следващи избори, а иначе ще се продължава с агонията, от която полза няма никаква, освен за въпросните калинки и техните корупционни схемички.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари