Николай Денков: Правителството има специална грижа за Северна България

2
Всички политици сме длъжници на Северозападна България, тепърва ще говорим за демография, образование, здравеопазване, социална политика
Всички политици сме длъжници на Северозападна България, тепърва ще говорим за демография, образование, здравеопазване, социална политика Снимка: БТА

Всички политици сме длъжници на Северозападна България, тепърва ще говорим за демография, образование, здравеопазване, социална политика

Правителството има специална грижа към Северна България, заяви при посещението си в Монтана премиерът академик Николай Денков. Той посочи, че вече е приет цялостен пакет от финансиране на пътната мрежа, в момента завършват някои пакети от проекти и се очаква да започнат нови, свързани с пътя Русе - Велико Търново, с пътищата към Турция и Гърция, и с проектирането на пътя от София към Монтана и Видин през прохода Петрохан в Стара планина, където трябва да бъде изграден тунел.

„Всички политици сме длъжници на Северозападна България, тепърва ще говорим за демография, образование, здравеопазване, социална политика. В тази част на страната те трябва да бъдат развити така, че хората да видят, че не подкрепяме само София, Пловдив и големите градове, а и Северозападна България“, коментира Денков.

Денков разговаря с активисти на политическа партия „Продължаваме промяната“ в офиса ѝ в града и на импровизиран брифинг пред него заяви, че има множество сигнали за оказван неправомерен натиск върху активисти на партията, участвали в местните и парламентарните избори през миналата година. Натискът по думите му е от страна на хората, които той нарече „местни велможи“. „Този начин на поведени е неприемлив и ще бъде вдигнат на политическо ниво като тема, на която трябва да се търси решение“, заяви премиерът и уточни, че в област Монтана има сигнали от общините Вършец и Лом.

На въпрос защо депутатите не са били поканени на богоявленския ритуал премиерът отговори, че човекът в Министерството на образованието и науката, който е отговарял за поканите, е направил грешка, която е признал и е подал оставка. Денков коментира, че не е работа на министрите да се занимават с покани и отправянето на нападки срещу тях е политическа атака. „Атаката срещу министър Тагарев не е обоснована. През миналата година България направи изключително важни крачки за модернизация на армията си и министър Тагарев имаше важна роля за това. Не може някакви покани да бъдат сложени на везната и да се сравнява с това, което е направил за българската армия. Важно е да гледаме всеки какво е свършил и по това да оценяваме как се е справил със задачите си“, каза премиерът.

По повод наводненията в северозападна България и област Монтана през пролетта и началото на лятото на миналата година акад. Денков заяви, че средствата във фонда за бедствия и аварии са увеличени значително, като винаги има готовност да бъдат прехвърлени и допълнителни средства. Колко бързо ще стане това е въпрос, който зависи от общинските управи и комисията. Където има готови проекти на общините, то комисията ги разглежда в срок до един месец, поясни премиерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    фена на Путин
    Еби си майката избочен, замалял педераст ! За кой кур ще ми се грижиш, като тук всичко е частно, изкупено и окупирано от партийни мафиоти и масонски изчадия ? Без да им наближеш пишките нищо не може да направиш. Лъжец ! Щом Таки си изпльоска и паркинг на границата със знаме на общината и под него и казино, какво ми говориш бледа маймуно педерастка ? За мен ще погрижил този смешник. Да го духаш !
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари