Николай Денков: Няма как президентът да има обективен поглед по казуса с Конституцията

1
Мария Габриел ще бъде следващият премиер, коментира той
Мария Габриел ще бъде следващият премиер, коментира той Видео: NOVA

Продължаваме преговорите за Шенген

Премиерът Николай Денков заяви, че не е приемливо България да бъде третирана различно от другите държави по темата Шенген. Той коментира позицията на Австрия, която е готова на отстъпки за влизането на България и Румъния в Шенген.

Намираме се в процес на преговори, това, което виждаме днес, е позиция на Австрия в хода на тези преговори. Има време, за да видим как ще изглежда крайният резултат. Следващите дни и седмици всичко ще бъде на масата и ще се преговаря”, заяви Денков, предаде NOVA.

Според него има нужда от промяна в Конституцията заради правосъдната реформа и заради времената, в които се е оказало, че можем да имаме служебно правителство без парламентарен контрол. По думите му президентът е заинтересовано лице и няма как да има обективен поглед по този процес.

Премиерът коментира и предстоящата ротация: „Мария Габриел ще бъде следващият премиер, аз ще остана следващият вицепремиер”, каза той. „Когато преговаряхме, ние преговаряхме с ГЕРБ, тогава се появи ДПС при обсъждане на необходимостта от 2/3 за промени в Конституцията и за някои от регулаторите”, допълни премиерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари