Никой не пита, БДЖ нямат ли застраховка?!

0
...би следвало при превоз на леснозапалими стоки, това да е суперсвръх задължително!
...би следвало при превоз на леснозапалими стоки, това да е суперсвръх задължително!

"На фона на кампанията за солидарност с пострадалите почти никой не попита – та нима БДЖ нямат застраховка ?

Логично е да имат. Длъжни са. Както всеки плаща „Гражданска отговорност“ за колата си, така и компанията БДЖ трябва да е застраховала своите влакове – ако не каско, поне за щети, нанесени на трети лица. Още повече, когато се превозват опасни и леснозапалителни стоки, това би следвало да е суперсвръх задължително. В такива случаи и застрахователят ще следи за безпроблемния транспорт.

Ако има застраховка, тя би трябвало да покрие всичко, което може да се плати, и то по реални цени. Лечение, нови къщи, обезщетения, всичко. А сега - дайте да дадем.

Почти съм сигурен, че застраховка не е имало. Спестили са си парите или са ги откраднали. Убеден съм, че не само в Европа, и в черна Африка би било невъзможно една атомна бомба да хвърчи по релсите само на юнашко доверие. Не биха я пуснали през Сахара, да не говорим да минава през центъра на населени места в иначе подредения ЕС.

Затова е редно прокуратурата да привика транспортния министър и да му постави горните въпроси. И ако не е имало застраховка, независимо от причините, да го впише под номер 3 в списъка на престъпните министри от действащото правителство."

Автор: Васил Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари