Ники Василковски показа кукурузник край Щръклево

6
Този вид самолети все още се използва в българската селскостопанска авиация
Този вид самолети все още се използва в българската селскостопанска авиация Снимка: NOVA

Този вид самолети все още се използва в българската селскостопанска авиация

Днес ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб, в източните райони и северно от планините - до умерен юг-югозападен вятър. Топло време с максимални температури между 25° и 30°, в София - около 26°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен, по билата и временно силен вятър от югозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 20°, на 2000 m - около 12°.

Над Черноморието ще бъде слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 16° и 26°.

"Ще има две кратки студени атмосферни смущения - във вторник и в четвъртък. Те ще преминават със строго локални валежи на отделни точки, с гръмотевична активност и потенциал за дребна градушка. След тези смущения температурите ще се върнат към нормалните пролетни стойности", прогнозира синоптикът даде Ники Василковски, цитиран от NOVA.

Във връзка с приемането ни в Шенген по въздух и вода, Василковски заяви, че интересът към самолетите винаги е бил голям и показа една машина Антонов АН-2, така нар. кукурузник, който се намира на старото селскостопанско летище край село Щръклево, Русенско. Този вид самолети все още се използва в българската селскостопанска авиация и според синоптика е интересно да си направиш снимка с него. Голяма част от управлението на кукурузника в Русенско е запазена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Русенец
    Кукурузник, ама наживо, а не като Фъ16 на картинка.
  • 2
    3
    до 2
    "Кукурузник" е прякорът на Ан-2. Още му викат и етажерка.
  • 2
    2
    Деян
    Аз съм родом близо до Щръклево ,какво е кукурузник???
  • 8
    1
    Спонсор
    Преди петнайсет години на път за Испатия гледах около двадесет маши ни преди КАРАВАНЕН ТУНЕЛ на лети ще в СЛОВЕНИЯ! Но там нямат Сини Доносници от Държавна Сигурност и Помияри от Посолството! Самолетите бяха с калъфи на моторите!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари