Ние сме малката Швейцария. До 20 години ще се населят само милионери и милиардери, ние имаме всичко

5
100KILA - 100 Гайди (Video) 2015
100KILA - 100 Гайди (Video) 2015 Видео: 100KILA 100KILA

Рапърът 100 Кила възпя България в новата си песен „100 гайди“, която бе пусната в интернет преди дни.

Парчето е компилация от хип-хоп и типичното звучене на родопската каба гайда, а изпълнителят говори за първи път след представянето й пред ДЕЛО.

Поздравления за песента „100 гайди“. Как реши да възпееш България?

Песента е замислена още преди повече от година и половина. Тогава попаднах на музиката на Digital Nottich – момче от Добрич, което си продуцира сам музиката от няколко години. Тогава парчето беше в друг вариант. Срещнахме се с него, представих му идеята си и той се съгласи.

Започваш песента с думите, че сме „загубили българския дух“. Защо мислиш така?

– Ще бъда честен. За мен този въпрос е риторичен. Цялата картина около нас ни подсказва, че наистина сме го забравили. Няма как да не намеся политиката по този въпрос, а не искам. Тази песен я посвещавам на всички българи. На тези, които имат нужда да им се напомни, че сме силна държава, притежаваме силен темперамент и характер. Българите сме силни духом, борбени сме. Мога да дам много примери за това. Посвещавам парчето на Кирил и Методий, защото аз работя с букви и думи.

Да, в песента пееш, че „ходим с гордо вдигната глава“.

– Да, така е. Българите сме горди хора, винаги ще гоним най-добрите резултати. Това имам предвид. Трябва да поглеждаме назад в историята на България, да се гордеем с нашето минало. Има достатъчно велики българи като спортисти, писатели, революционери, с които трябва да сме горди.

Казваш, че сме „само народ, а няма държава“. Защо?

– Предпочитам да не коментирам това. Знаеш колко е вярно. Виждаш колко чуждестранни инвеститори има в България като ОМВ, БИЛЛА… Изкупуват земята ни все едно е семки. Ние сме малката Швейцария. До 20 години ще се населят само милионери и милиардери. Ние имаме всичко. Имаме и планина и море. Няма да усетим как ще живеем на чужда земя след 50 години.

Прочетох голяма част от коментарите под видеоклипа в YouTube, повечето от тях съдържат суперлативи към теб, хората те поздравяват за песента.

– Вижте, аз съм просто човек и нищо човешко не ми е чуждо. Както мога да пея за пари, секс или наркотици, така мога да пея и за държавата, в която живея и в която споделям всички трудности и радости, плащам данъци. Така почувствах тази песен, така я изпях. Някои хора казват „ти досега си пял за пари и наркотици“. Да, на мен нищо не ми е чуждо. Не мога само да мразя, мога и да обичам. Пея за пари, за жени, коли, мотори, но това е моят свят. Прекарвам ежедневието си не в друсане, а работейки. Работя по 20 часа в денонощието. Пътувам по 500 км. на ден, отивам в заведението и там прекарвам по 5-6 часа. В бъдеще ще излязат нови мои парчета, в които отново ще пея за нещата, които ме заобикалят.

Какво си подготвил за летния сезон?

– Предстои да излязат още 5 парчета това лято. Нека хората да ме погледнат и в друга светлина. Аз правя музика, а не война. Не продавам гориво, няма да му вдигам цената. Правя нещо, за което от никого не съм поискал пари. Всички теглят и слушат музиката ми безплатно от интернет. Благодаря на всички, които харесват „100 гайди“. Покланям се на тези, които са се усмихнали, слушайки песента. Нека бъдем добри хора. Искам да поздравя випуск 2015. Бъдещето е в техните ръце. Пожелавам им по-малко глупости и повече действия.

Клипът е монтиран със забележителности на България и характерните за нашата страна обичаи. Един от тях е леденото хоро в Калофер. Да очакваме ли догодина 100 Кила сред мъжете в ледените води на Тунджа?

– Да със сигурност ще бъда на хорото в Калофер догодина. Тази година ще присъствам на фестивала в Рожен. Искам да поканя всички мои фенове и приятели, които имат желание също да присъстват, да ми пишат на електронната поща или във фейсбук. Нека бъдем заедно, защото когато сме заедно ще бъдем по-силни и по-задружни.

Източник: ДЕЛО
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари