Невролог: Ако сте преболедували Омикрон, по-добре се откажете от кафето!

9
Игор Мацокин препоръчва да се сведе до минимум ефектът на стимулантите върху тялото
Игор Мацокин препоръчва да се сведе до минимум ефектът на стимулантите върху тялото

Игор Мацокин препоръчва след вируса да се сведе до минимум ефектът на стимулантите върху тялото

Невролог предупреди хората, които са се възстановили от коронавируса Омикрон, да не пият кафе за борба със сънливостта.

В интервю за Gazeta.Ru лекарят обясни, че тази напитка влияе върху метаболитния процес и представлява опасност за сърдечно-съдовата система, предаде GlasNews.

Игор Мацокин, невролог в мрежата на клиниките Atlas, препоръчва след вируса да се сведе до минимум ефектът на стимулантите върху тялото, един от които е кофеинът. Възстановените пациенти често изпитват сънливост и намалена работоспособност, казва той, и се борят с тези симптоми с големи количества кафе и напитки с кофеин.

Специалистът каза, че кофеинът изчерпва запасите от аденозинтрифосфорна киселина в организма. И е от голямо значение в процеса на енергийния и субстанционен метаболизъм в организма, които вече са силно намалени след коронавируса.

Неврологът отбеляза, че кофеинът причинява дехидратация, което води до повишаване на съсирването на кръвта, както и до намаляване на кръвните нива на различни микроелементи, включително калий. Това се отразява негативно на функционирането на сърцето и сърдечно-съдовата система.

Игор Мацокин препоръча възстановените хора да се върнат към пиенето на кафе постепенно. Като алтернатива той предложи слаб зелен и бял чай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -5
    1
    Гицка
    Напоследък взехте да ни заливате с мненията на руски специалисти. На про-руското ни правителство се натягате, но ефектът е отблъсквящо дужавю от времето на саца и вездесъщите НАТРАПЕНИ РУСНАЦИ във всчки облясти на живота! Никогя повече руска доминация!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари