Неправилно паркиране и дупки по велоалеите тревожат най-много русенци

1
Това става ясно в края на приемния ден на областния управител Борислав Българинов
Това става ясно в края на приемния ден на областния управител Борислав Българинов

От неправилно паркиране в централната градска част и чести нарушения на водачите на автомобили и камиони по пътищата в региона се оплакваха русенци на областния управител Борислав Българинов по време на поредния му приемен ден.

Става дума най-вече за неправилни изпреварвания и рискови маневри, които застрашават живота на хората по някои от най-натоварените участъци в региона в условията на многократно увеличен трафик, съобщава Областна администрация - Русе . Говорим предимно за пътищата между Русе и Бяла, Русе – Разград, както и Русе – Силистра. Опасенията се засилват и от не малкото катастрофи през летния сезон, често причинени от каране с висока скорост и от пияни и дрогирани шофьори.

Не липсваха сигнали и за силен шум от мощни мотоциклети. Оказва се, че русенци негодуват и от състоянието на част от велоалеите, по които има неравности и дупки, съответно предпоставка за инциденти. Повдигнат бе и въпросът за невъзможността за използване на обществения транспорт от хора с велосипеди. За разлика, в Европа и други градове от страната нещата стоят по различен начин и подобни ограничения са наложени само в пиковите часове.

Притеснения бяха изказани и относно невнимателното предвижване на деца и по-възрастни с тротинетки. По мнението на жителите на областта състоянието на пешеходните пътеки също не е много добро и на места те са изтрити.

Припомняме, че областният управител на Русе Борислав Българинов провежда приемен ден за граждани всеки вторник от 14.00 до 16.00 часа. Записването става предварително на телефон 082/ 812 223.

В днешния приемен ден участваха и заместник областните управители д-р Стефка Караколева и Синан Хебибов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари