Жител на село Пиргово се оплака на областния управител от съседа си

1
Липсата на комуникация и бездействието на институциите довело потърпевшия в Русе
Липсата на комуникация и бездействието на институциите довело потърпевшия в Русе

Все по-чести стават случаите на граждани, търсещи съдействие за намиране на работа от областния управител.

На проведения приемен ден, хора в неравностойно положение, жители с висок процент инвалидност и служители назначени по краткосрочни програми за заетост търсеха от Борислав Българинов варианти за назначаване на постоянна работа или помощ в намирането на подходяща професия спрямо тяхната намалена работоспособност.

Припомняме, че Областна администрация – Русе се включва по различни национални програми и проекти и използва случая да даде шанс за заетост на стажанти, младежи, лица в нужда или трайно безработни.

Друг редовен казус, касаещ русенци, който отново беше на дневен ред, е проблемът със съседи. Липсата на комуникация между хората и бездействието на институциите, бе довело жител на село Пиргово при Борислав Българинов. Той твърди, че след ремонта в къщата, съседна на неговата се е навлязло неправомерно около половин метър в дворното му място. Отделно със същия този съсед ежедневно имат обичайните спорове за битови проблеми, което напряга допълнително обстановката. Българинов бе категоричен, че щом има нещо незаконно, то трябва да бъде отстранено и посъветва господина да подаде жалба и да заведе дело. Оказа се, че това вече е направено.

Областният управител на Русе Борислав Българинов провежда приемен ден за граждани всеки вторник от 14.00 до 16.00 часа. Записването става предварително на телефон 082/ 812 223.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук