Необичайна вълна удави трима души в Южна Африка

0
17 души са сериозно ранени
17 души са сериозно ранени

17 души са сериозно ранени

Трима плувци загинаха, а 17 други бяха сериозно ранени, когато вълна удари популярен плаж в югоизточния град Дърбан в Южна Африка, съобщиха от службата за спешна помощ.

"Имаше необичайна вълна, която изхвърли някои хора в морето, трима се удавиха, а 17 души бяха откарани в болница", заяви пред АФП Робърт Маккензи, говорител на службите за спешна помощ в провинция Квазулу-Натал. Той заяви, че един от загиналите е дете на около седем или осем години, а ранените са "в тежко или критично състояние".

Инцидентът е станал около 17:00 ч. (15:00 ч. по Гринуич) в Залива на изобилието, един от популярните плажове в третия по големина град в Южна Африка. Службите за спешна помощ заявиха, че се опасяват, че броят на жертвите ще нарасне след "необичайното" събитие.

Дърбан постепенно отваря отново плажовете си, след като те бяха затворени заради високите нива на E.coli, идващи от канализационната система на града, която беше силно повредена от смъртоносните наводнения по-рано тази година, информира БГНЕС.

Наводненията, които са най-тежките в историята на града, отнеха живота на повече от 400 души през април.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари