НЕК затвори "Видахим", 600 души остават без работа

0
Oт утре 600 души в най-бедния регион в България остават без работа, обясни изпълнителният директор на дружеството Цветомир Лещарски
Oт утре 600 души в най-бедния регион в България остават без работа, обясни изпълнителният директор на дружеството Цветомир Лещарски

Предприятието "Видахим" във Видин затваря врати поради невъзможност да продава произведената от тях електроенергия. Това заяви изпълнителният директор на дружеството Цветомир Лещарски, който говори пред журналисти след откритото заседание на ДКЕВР по процедура за актуализация на цените.

Причината за затваряне на "Видахим" е, че НЕК дължи на дружеството близо 19 млн. лв. Поради тази причина то не може да купува въглища и да плаща заплати. 

По думите на Лещарски от утре 600 души в най-бедния регион в България остават без работа, тъй като производството на ток е основно приходно перо за компанията. В момента във "Видахим" се продават единствено специализирани индустриални гуми и то в малък обем.

"Утре спираме производството на ток и индустриални гуми", заяви Лещарски пред комисарите от ДКЕВР. Той обясни, че ако в най-скоро време НЕК не преведе достатъчно средства от тези, които дължи, всичките 600 души ще трябва да бъдат освободени. 

Източник: economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари