Недоволен служител саботира Tesla

0
Илън Мъск съобщи за доста щети, както и за "странен" пожар край производствена линия
Илън Мъск съобщи за доста щети, както и за "странен" пожар край производствена линия

Главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск е разпратил и-мейл до всички служители на компанията, съобщавайки, че сред редиците е открит саботьор, пише CNBC, предаде Money.bg.

Мъск казва, че неназованият служител е успял да нанесе доста щети, включително да смени кода на вътрешен продукт и да разпрати данни на неизвестни трети лица.

Освен това, в друго съобщение, Мъск съобщава, че е имало малък пожар край производствена линия, който не е засегнал служители, но е спрял работата ѝ за няколко часа. В него, той намеква, че този пожар е "странен" и е твърде вероятно умишлен.

През 2016 г., след като ракета на SpaceX ескплодира, докато бе зареждана с гориво, Мъск също обмисляше възможността за саботаж.В момента Tesla се намира в един от най-важните моменти от съществуването си, като компанията трябва да успее да произведе достатъчно от Model 3.

Миналата седмица стана ясно, че компанията ще намали с 9% броя на служителите си. Конкретният служител, който е саботирал дейността, го е направил заради отказано повишение, казва Мъск в мейла си.

"Пълните му действия все още не са ясни напълно, но това, което призна досега, е доста лошо", казва още той. Разследването продължава тази седмица.

"Както знаете, има доста организации, които искат Tesla да умре - от шортселърите на Уолстрийт, които губят милиарди и ще губят още повече, до петролните и газови компании - най-богатата индустрия в света", пише още Мъск.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари