Не пращайте децата си да работят там, опасно е!

1
Фирмата, която се намира във вашето населено място търси под дърво и камък хора които да бъдат тормозени в предприятието
Фирмата, която се намира във вашето населено място търси под дърво и камък хора които да бъдат тормозени в предприятието

В редакцията на Dunavmost.bg постъпи един много притеснителен сигнал за лоши условия на труд в град Сопот.

Иван Лъжански, който е работил във фирма за производство на лагери, разказа пред нас на какво са подложени работниците в тази фирма.

Ето и самия разказ на г-н Лъжански, който публикуваме без редакторска намеса:

Когато започнах да работя там след като ми изтече шестия месец от договора, който подписах не ме извикаха за да подпиша безсрочен договор. С голяма трудност си взимах отпуска и за това прибягвах до ползване на болнични.. Отнасят се арогантно към всички нас. Миналата година през лятото не пускаха климатичната инсталация и дишахме абразивните изпарения. Вътре в цеха е все едно е паднала лека мъгла. Режат хората от бонусите които ни изплащат ако закъснеем с една минута. Когато има одит в предприятието изнервят хората. Дори вчера дойдоха до нас за да ме търсят при положение че съм им представил документ за болнични.

В договора ми пише че работя определени поръчки, но тези не се произвеждат на линията на която работех.

Ходят дори и по училищата да агитират децата да работят в предприятието. Там хората нямат право на личен живот. Поне по поведението на шефовете към работниците е такова.

В тази фирма не позволяват на майките, които имат малки деца под 3 годишна възраст да работят само редовна смяна.

Фирмата, която се намира във вашето населено място търси под дърво и камък хора които да бъдат тормозени в предприятието.

  1. Там за да излезеш в отпуска те задължават да си търсиш заместник.
  2. Когато работник е в болнични го търсят дори и у тях и ако той не е у дома си му взимат част от допълнителното заплащане под формата на бонус.
  3. Работник, който иска да дари доброволно кръв когато става въпрос за това, бива връщан обратно на работното си място а не освобождаван както е по закон.
  4. Правят се съмнителни срочни договори, които не се изпълняват както трябва. След изтичане на 6 месечния трудов договор не уведомяват работника дали му прекратяват договора или му става автоматично безсрочен както е описано в кодекса на труда.
  5. Назначават се хора на длъжност “сортировач на детайли”, а работят на машини, което е също нарушение.
  6. Агитират децата по училищата в град Сопот и град Карлово и им казват какви ли не глупости, за да могат да започнат работа в предприятието.
  7. Шефовете се отнасят арогантно към работниците.

Не пращайте децата си да работят там, опасно е!!!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари