НАТО: Русия може да използва химически оръжия в Украйна

1
Ако това се случи, може да се отрази и на България
Ако това се случи, може да се отрази и на България Снимка: iStock

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Русия може да се опита да използва химически оръжия в инвазията си в Украйна, предаде Ройтерс, цитирана от БТА

"В последните дни чухме абсурдни твърдения за лаборатории за химическо и биологично оръжие", заяви Столтенберг в интервю за германското издание "Велт ам Зонтаг". Той допълни, че Кремъл измисля фалшив претекст, за да оправдае онова, което не би могло да бъде оправдано.

"Сега, когато тези фалшиви твърдения бяха направени, трябва да сме бдителни, защото е възможно самата Русия да планира операции с химически оръжия, докато изфабрикува тези лъжи. Това би било военно престъпление", каза Столтенберг.

Въпреки че украинският народ се съпротивлява на руската инвазия с кураж, идните дни вероятно ще донесат дори по-големи трудности, смята генералният секретар на НАТО.

Ако в Украйна бъдат използвани химически оръжия, това може да се отрази и на България, защото през този сезон ветровете духат от североизток, от района на Украйна, коментира вчера пред NOVA министърът на околната среда Борислав Сандов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    Заарата
    Кой саит на пентагона си виждал бе ''№3'' ! Дане би да си чел нещо във ''Работническо дело '' от септември 1968 г !
  • 1
    6
    112
    През 20 те години на 20 век ,Ленин нарича симпатизантите на комунизма от Западна Европа ,''Полезни идиоти''! А тези в Русия- ''Пълни идиоти''! А за петоколонниците на Путин-класификацията остава за ВАС !
  • 0
    5
    до 3
    Ако Сърбия нападне Косово, на чия страна ще си, бе демократ? Украйна никога не е била самостоятелна държава. Или е била част от Полша или част от Русия или СССР. Руснаците си връщат това, което им принадлежи.
  • 1
    4
    до 3
    Твоите защо нападнаха Афганистан след като саудитски граждани им събориха небостъргачите, бе лизач?:)
  • 0
    3
    ДД
    Русенецо, Русия не е нападнала Украйна! Това са спекулации на САЩ ! САЩ ще въведат рублата като официална валута ! Такива руски ненормалници; като твоя милост ,ще носят портрета на ''Самъи болшой миротворец всей планетъй, Товаришч Путин ! Това са последните инструкции на сградата до блок ''Воден" Не е за вярване, че мислиш самостоятелно !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари