НАСА откри "втора Земя"

1
НАСА ще направи вълнуващо заявление за откриването на планета като Земята
НАСА ще направи вълнуващо заявление за откриването на планета като Земята

На пресконференция в 19 часа днес НАСА ще направи вълнуващо заявление за откриването на планета като Земята, съобщава Space.com, като цитира агенцията.

Космическият телескоп "Кеплер" на НАСА е открил екзопланета, която точно напомня Земята., докато е изследвал възможността за съществуването на други форми на живот.

Космическата агенция засега пази подробностите, но много учени са сигурни в съществуването на "втора Земя" в Млечния път. Други смятат, че НАСА вече е открила извънземен живот и крие истината.

Съвсем доскоро откриването на още една Земя беше в областта на фантастиката, но днес астрономите вече са на прага на откритието, за което човечеството мечтае от хилядолетия, се казва в прессъобщение на НАСА.

Новият етап в търсенето на извънземни цивилизации е започнал след пускането на "Кеплер" през 2009 година, за да открие планета, на която има живот, подобно на живота на планетата Земя.

От момента на изпращането си "Кеплер" е открил повече от 1000 планети извън Слънчевата система, но повечето от тях имат сходство с газовия гигант Юпитер, отколкото със Земята.

Източник: actualno
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари