Народопсихология или отчайваща неграмотност?

1
Защо масово спряхме да мислим?
Защо масово спряхме да мислим? Видео: BULGARIA ON AIR

Още в самото начало на 2019 г. в социалните мрежи се роди дума, която може да претендира за място в класацията на хитовете за годината - "есе".

Опитите на стотици потребители да се включат в интернет експеримент, борейки се за къща на брега на езеро в Канада, единствено написвайки думата "есе", предизвикаха лавина от иронични коментари.

Всичко това илюстрира неспособността на много хора да анализират поднесената им информация. Журналистът Васил Мавриков е на мнение, че неграмостността идва от абдикирането на образователната ни система. По думите му ние наистина не можем да продължим напред културно и духовно по европейския път.

В "България сутрин" Мавриков посочи, че медиите са виновни за анонсирането на  тази новина. Той отбеляза, че думата е била "писмо", а не "есе", което е формирало изкривена представа. Обществото пък я приело за даденост. Според него под статията са писали мързеливи хора, които не желаят да се развиват по никакъв начин и на които държавата им е виновна за всичко. 

"Има криза във формирането на общественото мнение. Ние масово спряхме да мислим", подчерта журналистът, предава Bulgaria ON AIR.

"Може ли да взимаш тема от Facebook, каква е тази простотия?! Проблемът е нивото на интелигентност и образование", настоя Ива Николова.

Тя изрази възмущението си от неграмотността в интернет пространството и посочи, че децата ни не разбират, това което четат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари