Напусна ни журналистът Радослав Янкулов

0
Бившият шеф на БНР е издъхнал днес
Бившият шеф на БНР е издъхнал днес Снимка: БГНЕС

Напусна ни журналистът Радослав Янкулов, съобщиха негови близки.

"Преди три часа си е отишъл Радослав Янкулов. Бог да го прости! Винаги ще помня нашата обща осъществена мечта - радио "Експрес". И "Експрес", и Радко, и Ана-Мария Тонкова вече са другаде", написа във Facebook Димитрина Кюркчиева, журналист от БНР.

Радослав Янкулов е роден на 11 февруари 1953 г. в София. Учи в спортното училище “Олимпийски надежди”. Завършва ВИФ и журналистика в СУ “Климент Охридски”. През 1976 г. постъпва в БНР. В края на 80-те напуска “Хоризонт” и за кратко е зам. главен редактор на спортната редакция в БНТ. Не е добре посрещнат в телевизията и скоро напуска.

Оглавява частното радио “Експрес” през 1992 г. от самото му тръгване, а когато го напуска, става шеф на Радио “99”. След него оглавява софийския канал на пловдивското радио “Канал Ком”. Шеф е на пресслужбата на БФС от 2001 до 2003 г.

След това става шеф на спортната редакция на Би Би Ти. Пиар е на бившата Държавна агенция за младежта и спорта (ДАМС), когато начело бе Весела Лечева (2005-2009 г.). От 29 май 2013 г. е генерален директор на БНР. Има две дъщери - Теодора и Александра, и едно внуче.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари