Най-високи заплати в Русе получават работещите в здравеопазването, горивата и образованието

4
Най-ниско платени са работещите в секторите "Финансови и застрахователни дейности" – 611 лв. и "Административни и спомагателни дейности"
Най-ниско платени са работещите в секторите "Финансови и застрахователни дейности" – 611 лв. и "Административни и спомагателни дейности" Видео: КИС 13

1326 лева е средната месечна заплата в област Русе в края на 2021 година

Това сочат данните от анализа на териториалното статистически бюро за последните три месеца на миналата година, предаде КИС 13. По този показател регионът изостава с 286 лева от средното месечно възнаграждение за страната.

Най-високи заплати за периода са получили наетите лица в икономически дейности "Хуманно здравеопазване и социална работа" - 2209 лв., "Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива" - 1825 лв. и "Образование" – 1764 лв.

В същото време най-ниско платени са били работещите в секторите "Финансови и застрахователни дейности" – 611 лв. и "Административни и спомагателни дейности" - 732 лв.

Данните показват, че за една година увеличението на средното месечно трудово възнаграждение в Русенска област е с около 140 лева. В обществения сектор са получавали 1708 лева, а в частния – 1213.

По размер на средната месечна работна заплата Русенска област заема 7-о място в страната, като най-високи възнаграждения вземат в София – 2 192 лв., а най-малко в Кюстендил – 1 060 лв.

За наблюдавания период средната месечна работна заплата за страната е 1 612 лв., което е с 286 лв. повече от тази за област Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    Невероятно, но факт!
    Ето, че са посочили и за общинските предприятия на Русе реалните месечни заплати: "В същото време най-ниско платени са били работещите в секторите "Финансови и застрахователни дейности" – 611 лв. и "Административни и спомагателни дейности" - 732 лв.". Фактът, че общинските служители в Русе са на заплата от 600 - 700 лв. се предполага, че го знаят, както Кмета, така и Общинският съвет. Но какво от това, след като с такава "достойна" месечна заплата служителите на общината трябва да се оправят някак си - за храна, за сметките ток, парно, вода и т.н. битови консумативи, да плащат такси, да издържат децата си - ясла, градина, училище. Изобщо, на кого ли му пука за онези дребни, толкова дребни невидими хорица в русенската община?
  • 11
    5
    фбет
    При 300 лева по-ниски заплати от средните за страната, кой ще остане тук?
  • 10
    4
    Гост
    Не беше отдавна времето, когато работодателите гледаха служителя в очите и му казваха "Като не ти харесва - напусни! На портала чакат още 20 души за твоето място." Де ги сега тия 20 души, господа печалбарчета?
  • 11
    3
    Ко? ... Не! ... Кога?
    Статистиката за "средната месечна заплата" е като показания среден пръст! Един яде зеле, друг яде пържола, обаче според статистиката е, че средно всички ядат ... зеле с пържола.
  • 17
    2
    Капитализъм
    Абсурдно е в публичния сектор заплатите да са по-големи от частния. В същото време русенските робовладелци надават вой, че нямало кой да работи за тях...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари