Служители на НСИ - Русе се присъединиха към стачката на НОИ

1
Недоволството е от ниските заплати, голямо текучество и лоши условия на труд
Недоволството е от ниските заплати, голямо текучество и лоши условия на труд Видео: Кис 13

Недоволството е от ниските заплати, голямо текучество и лоши условия на труд

Служители на НОИ в Русе отново излязоха на предупредителна стачка за достойни възнаграждения.

Този път към протеста се присъединиха и от Териториалното статистическо бюро.

Основното им искане е между първо и второ четене на бюджета да се заложат необходимите средства за увеличение на основните им заплати. Ако не бъдат чути, имат готовност за ефективни стачни действия, информира телевизия Кис 13.

Десетки служители на НОИ се събраха пред сградата на териториалното поделение в Русе, за да изразят своето недоволство от ниските си заплати. По думите на Нели Тодорова, която е главен специалист в отдел "Пенсии", възнагражденията на хора с години стаж са между 1050 и 1190 лева. Затова искат 30% увеличение на основните си заплати, но от 1 август.

Ниското заплащане е причината млади хора да не искат да постъпват на работа в НОИ, категорична е още Тодорова. Според Върбан Дюлгеров, който също е служител на НОИ, тяхното искане не е за увеличение на заплатите, а да бъдат компенсирани, заради инфлацията. Той също потвърди за голямо текучество на кадри в системата, както и за голямата натовареност на служителите в НОИ, поради липсата на желаещи да работят там.

По същото време, в Русе протестираха и служители на Националния статистически институт.

От КТ "Подкрепа" са изчислили, че е необходимо в бюджета за тази година да се заложат общо около 15 милиона лева за увеличение на заплатите в НОИ и НСИ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Фжинги бии
    Парите развалят хората
  • 10
    1
    Ренегат 1
    Като не им харесва на тези боклуци нека да напуснат и да вървят в частния сектор. И без това са огромна безполезна пасмина. Само че там се иска бачкане а не висене по цял ден на бюрата и нищене е на клюки.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари