Най-предпочитаните места за спорт на открито в Русе

0
Всяка седмица от тази година в Русе се провеждат различни спортни инициативи – предизвикателство за малки и големи да се движат повече
Всяка седмица от тази година в Русе се провеждат различни спортни инициативи – предизвикателство за малки и големи да се движат повече Видео: БНТ Русе

Провокирани от избора Русе да е европейски град на спорта в традиционната ни анкета ТОП 5 ви попитахме кои са най-предпочитаните места за спорт на открито в него.

Всяка седмица от тази година в Русе се провеждат различни спортни инициативи – предизвикателство за малки и големи да се движат повече и да водят по-здравословен начин на живот. Къде обаче русенци избират да спортуват на открито?

Стадион Дунав е класиран от русенци на 5-а позиция в анкетата. Освен че тук тренират децата и юношите от различните формации на футболния клуб, стадионът е предпочитано място и за бягане на хората от квартал „Родина”, съобщава БНТ.

Четвъртата позиция е за скейт площадката зад Филхармонията, която е любимо място за момчетата и момичетата със страст към високия адреналин. На тях обаче им се иска да имат по-модерно съоръжение, където да тренират уменията си. Или поне това да се поддържа повече.

Фитнес площадката зад Английската гимназия е класирана на трето място. Тя е единствената в града с уреди за деца на открито, но понякога тук идват и възрастни, защото се намира на прохладно място в Парка на младежта.

На второто място русенци са подредили площадката за стрийт-фитнес зад бл. „Съединение”. Тя беше открита миналата есен, а след нея се появиха и още няколко в кварталите на Русе.

Делян Петров: „Уредите ми харесват. Много хубаво, че ни направиха такива площадки, защото някои мъже в кавички трябва да идват тук и да тренират.“

Първото място в класацията ни е за спортната площадка на „Механото” – култово място за всички, обичащи баскетбола русенци. Тук от години се събират бивши, настоящи и бъдещи звезди на баскетболния спорт в града.

Кристиян Николаев: „Това е място, което ни отпуска душите на всички баскетболни хора в града.“

Спортните хора в Русе обаче се надяват не само на тази площадка, за да се възроди в града, както мъжки, така и женският баскетбол.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари