Най-много се търсят къщи около големите градове

0
Няма сериозно поевтиняване на имотите в България според експертите
Няма сериозно поевтиняване на имотите в България според експертите Видео: NOVA

Имотният пазар се съживява. След пандемията от коронавируса, все повече се търсят къщи около големите градове. Това обясни в предаването „Плюс-минус. Коментарът след новините” Александър Бочев, заместник-председател на Национално сдружение „Недвижими имоти”

„През тези 2 месеца в почти пълна изолация някой сякаш беше натиснал копчето „Пауза” на имотния пазар. Да, случваха се сделки, случваха се стари сделки. Но от май месец насам имаме доста сериозно съживяване на имотния пазар, най-вече в жилищния сектор”, обясни Бочев.

Той допълни, че няма сериозни промени в цените. „Усеща се малък спад на наемите, най-вече в централната градска част на София. Това се дължи най-вече на факта, че доста имоти, които бяха обявени за краткосрочно отдаване под наем, останаха празни за 2-3 месеца. Техните собственици искат да ги запълнят и ги извадиха на пазара на дългосрочните наеми”, поясни Бочев.

„Хората търсят къщи, около големите градове, на разстояние до 40-50 км. Има още тенденция за закупуване на ваканционни имоти. Тази изолация от около 2 месеца повлия. Смятам, че ще бъде тренд на пазара за дълъг период от време”, каза Бочев.

Той очаква оттук нататък хората да са по-предпазливи при купуването на имоти на зелено. "Банките позатегнаха малко изискванията за самоучастието. В момента трябва да се настроите да имате поне 15-20% самоучастие, за да закупите имот.

Вероятно тенденцията ще бъде тези имоти да бъдат финансирани след получаването на акт 14”, заяви още експертът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари