Най-досадните филми по Коледа

2
10 филма, които гледаме в края на всяка година и подсъзнателно ги свързваме с Коледа
10 филма, които гледаме в края на всяка година и подсъзнателно ги свързваме с Коледа

Отново е това време от годината... Подаръци, семейна обстановка, любов. Коледа е магично време, което всички много обичаме. Това е празник на традициите. На ценностите. Това е толкова важно, че дори телевизиите спазват традицията – всяка година, едни и същи филми да се въртят по Коледа.

Вече ги знаем наизуст, знаем даже в кой час ще ги излъчат и празникът ни просто не може да мине без тях.

Представяме ви 10 филма, които гледаме в края на всяка година и подсъзнателно ги свързваме с Коледа, коледния дух и въобще - с част от празничното прекарване.

10. Агент XXL
Историята за агента под прикритие, който влиза в образа на „Голямото мамче“ е филм, който телевизиите пускат често, но по Коледа има маратон и с трите му части. Вече наизуст знаем как лошите ще бъдат набити от една лелка, която се забърква във всевъзможни неприятности. Накрая всичко завършва щастливо, а комедията е такава, че още не е втръснала на всички. Но пък какво е Коледа без малко екшън

9. Доктор Дулитъл 
Както казахме Коледа е магично време и просто няма как да мине без доктора, който може да говори с животни. „Доктор Дулитъл“ е един от най-често пусканите филми в телевизионния ефир през коледните празници и всички знаем наизуст историята му. Как способният лекар, като дете придобива дарбата да говори с животните и да разбира какво те му говорят. Впоследствие всевъзможни обитатели на животинския свят започват да търсят от него медицинска помощ, което напълно обърква живота и кариерата му. Накрая обаче всичко завършва с хепи енд – все пак са празници.

8. Смотаняци
И сега да си пуснете телевизора 100% по някоя телевизия ще дават „Смотаняци“. Незнайно защо, тази типична американска комедия, е много предпочитана от телевизионерите у нас... Заснета е толкова отдавна, когато Чарли Шийн прохожда в бохемския лайфстайл.
Въобще – поредното доказателство, че в България американското 90-арско кино е на почит до степен наизустяване на цели поредици.

7. Мисис Даутфайър
Всяка година си припомняме историята на комедианта Даниъл Хилар, който след като се развежда с жена си, може да вижда децата си много рякдо. За да е с тях обаче, той измисля решение на проблема. Преоблича се като възрастна жена и им става детегледачка.
Резюмето, разбира се, отново е излишно - всички знаем и тази история. Телевизиите упорито ни я натрапват, но не грешат, защото отново ще има зрители, които са готови да изгледат филма още веднъж.

6. Ледена епоха / Шрек
Със сигурност и тази година пак ще изгледаме всичките части и на „Шрек“, и на „Ледена епоха“. Да, Коледа е празник за децата и няма как да ги лишим от анимации, Но децата растат, а филмите по родните канали си остават същите.

5. Коледна песен
Вечната история за стария скъперник Ебенизър Скрудж, който се интересува единствено от парите си. Всички вече знаем как нощта срещу Коледа го посещава духът на стария му съдружник Марли, който го предупреждава, че душата му е обречена, ако не се промени.
Сюжетът има много екранизации и родните телевизии винаги се чувстват длъжни да ни запознаят с поне три от тях. И въпреки  поучителния характер на филма, ни се иска да сменим малко и да изгледаме някоя нова коледна история, която да ни научи на нещо ново.

4. Договор за Дядо Коледа
Това е филм, чиято първа част си остава най-забавна от поредицата, но родните медии всяка година ни дават възможност отново да изгледаме всички.
В “Договор за дядо Коледа” комикът Тим Алън влиза в ролята на продавач на играчки. Пред очите му Дядо Коледа пада от покрива. Сащисаният продавач е принуден да заеме неговото място, а това съвсем не е по вкуса му. Предстои му да се справи с доста изпитания, за да свърши работата на белобрадия старец.

3. Денис Белята
Коледа е немислима без него. Филмът за момчето Денис, което каквото и да направи завършва зле, е любим както на деца, така и на възрастни. Но „превъртането на лентата” толкова безброй пъти, крие риск Денис да се превърне от любим - в досаден!

2. Коледата невъзможна
Дори екшън герои като Арнолд Шварценегер могат да се размекнат по Коледа. В „Коледата невъзможна“ той остава верен на творческото си амплоа, но този път мисията му е да спаси Коледа и да намери мечтания подарък за сина си. Оригинално, нали?!

1. Сам вкъши
Един статус във Фейсбук гласи: „Започвам да се притеснявам! Наближа Коледа, а не знам по коя телевизия ще дават „Сам вкъщи“.
Спокойно хора, ще го завъртят навсякъде!
ПАК и ОТНОВО ще преживеем оставянето на Кевин сам-къде-ли-не навръх Коледа.  Определено тази история се превърна в тотален хит за деца и родители и покори цял свят със свежия си хумор. Но свеж означава и нов, оригинален, нали?

 АВТОР: Любен Спасов

Източник: Lentata.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари