Най-добрият музеен ансамбъл в България ще бъде в Русе

0
Голямо значение за туризма ще има изграждането на тунела под Шипка и довършването на автомагистрала „Тракия“.
Голямо значение за туризма ще има изграждането на тунела под Шипка и довършването на автомагистрала „Тракия“.

Настоящите и бъдещи гръцки инвестиции в Русе обсъдиха днес кметът Пламен Стоилов и посланикът на Гърция в България Димостенис Стоидис. Срещата се проведе в кабинета на русенския градоначалник.

Г-н Стоилов декларира готовността на Община Русе да посреща гръцки инвеститори и туристи от южната ни съседка. Кметът презентира възможностите на Индустриалния парк и изрази готовност да съдейства с повече информация на гръцки компании, които проявяват интерес към инвестиции в град Русе. „Нашето голямо предимство е транспортен коридор №7 – река Дунав, както и близостта ни с румънската столица Букурещ. Голямо значение за туризма ще има изграждането на тунела под Шипка и довършването на автомагистрала „Тракия“. Мога да Ви уверя, че през 2015-а година Русе ще разполага с най-добрия музеен ансамбъл в България“, каза по време на срещата кметът Пламен Стоилов.

Негово Превъзходителство посланик Стоидис заяви, че утре ще има среща с ръководството на фирма „Септона“, която е най-голямата гръцка инвестиция в Русе. „До момента не съм попадал на гръцка компания, която да се оплаче от условията за бизнес в България, не срещат никакви трудности тук. Не е тайна, че заради кризата много гръцки фирми преместиха бизнеса си в Южна България, за да се възползват от плоския данък“, заяви посланикът и допълни, че гръцките компании са открили 50 000 работни места в България, а инвестициите надхвърлят 2 млрд евро.

В края на срещата кметът Пламен Стоилов и посланик Стоидис си размениха протоколни подаръци.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари