България ще участва в тристранна среща за бежанския натиск с Гърция и Турция

0
Експерти от България, Гърция и Турция ще обсъждат в град Еврос възможностите за реакция
Експерти от България, Гърция и Турция ще обсъждат в град Еврос възможностите за реакция Снимка: БГНЕС / архив

Експерти от България, Гърция и Турция ще обсъждат в град Еврос възможностите за реакция

Гърция започва инициатива за сътрудничество със съседните си страни за намаляване на бежанския натиск. Експерти от България, Гърция и Турция ще обсъждат в град Еврос утре възможностите за реакция.

Увеличен е натискът от мигранти, както по сухопътната граница с Турция, така и към гръцките острови в Егейско море, отчитат от министерството по миграция, предаде БНР.

Атина поема инициатива за по-активно сътрудничество със съседните страни за регулиране на проблема. Утре на границата в област Еврос ще се проведе среща на гранични експерти от Гърция, България и Турция, които ще оценят състоянието на бежанския поток. От тях гръцкото министерство по миграцията очаква предложения за съвместно регулиране на бежанския натиск.

В Солун следващият месец ще има среща на министрите на вътрешните работи на страните от региона,които имат външна европейска граница,съобщават от правителството.

Министерството на труда обещава стимули за работодатели, които наемат мигранти, както и за самите бежанци да започват работа в Гърция.

Опозиционните партии и неправителствени организации апелират Европейския съюз да се споразумее с Турция да не се допускат мигрантски лодки в Егейско море, за да се спрат жертвите срез бежанците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -13
    1
    Ама
    Като може за украинци че даже им плащаме що не може иза тях и те бягат от лошо много измряха по ниви .пък ще секне и далаверата на тези дето ги прекарват .или а.......САЩ не дава Абе кой щат на Америка сме сега за Русия знам 16 република бяхме .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари