Наградиха служителите на МВР, борили се с наводнението в Южното Черноморие

0
Приижда водата. Всичко се случва за секунди, обясни Владимир Димитров, един от първите пожарникари, стигнали в Царево
Приижда водата. Всичко се случва за секунди, обясни Владимир Димитров, един от първите пожарникари, стигнали в Царево Видео: bTV

Приижда водата. Всичко се случва за секунди, обясни Владимир Димитров, един от първите пожарникари, стигнали в Царево

Месец след наводненията по Южното Черноморие МВР награди екипите, участвали в спасителните акции по морето. Сред отличените са пожарникари и полицаи.

Владимир Димитров е един от първите пожарникари, стигнали в Царево по време на стихията.

Приижда водата. Всичко се случва за секунди. В такава ситуация не можеш да мислиш, че няма да се справиш. Адреналинът те държи. Гледахме да спасим животите, изключително много хора евакуирахме“, обясни той, цитиран от bTV.

Основната задача на инспектор Бонев и екипа му е намирането на бедстващи хора. Най-трудният момент за него - не могли да спасят всички.

Основната задача беше издирването на хората - искахме да са живи, за съжаление на следващия ден извадихме само телата им“, каза инсп. Александър Бонев, командир на граничен полицейски кораб „Балчик“.

Отличия получиха общо 29 души, участвали в спасителната акция. Припомняме, че след наводненията беше обявени бедствено положение, а четирима души загубиха живота си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари