Надрусан шофьор стреля по друг водач в движение на булевард "Липник"

1
Той не само насочил оръжието, но възпроизвел множество изстрели. Част от тях попаднали в лицето, шията и ръцете на пътника в голфа, причинявайки му охлузни рани. Непосредствено след стрелбата нападателят избягал
Той не само насочил оръжието, но възпроизвел множество изстрели. Част от тях попаднали в лицето, шията и ръцете на пътника в голфа, причинявайки му охлузни рани. Непосредствено след стрелбата нападателят избягал

Полицията разследва случай на стрелба, след спречкване между водачи на бул. Липник в Русе

На 30 декември в Русе, в зоната на кръстовище, образувано от ул. "Захари Стоянов" и бул. "Липник", водач /37 г./ на лек автомобил марка "Сеат"  с русенска регистрация, придвижващ се в крайна дясна пътна лента за движение по ул. "Захари Стоянов" насочил пистолет, зареден със сачми към водач на лек автомобил с марка „Фолксваген“, модел „Голф“, придвижващ се успоредно в съседната пътна лента за движение. 

Той не само насочил оръжието, но възпроизвел множество изстрели. Част от тях попаднали в лицето, шията и ръцете на пътника в голфа, причинявайки му охлузни рани. Непосредствено след стрелбата нападателят избягал. След подаден сигнал в полицията на място са изпратени служители на МВР, извършен е оглед на местопроизшествие и е започнало изясняване на деянието.

В хода на последвалите оперативно-издирвателни мероприятия извършителят и управляваният от него автомобил са установени в източната промишлена зона на града, в стопански двор в района на ул. "Потсдам". Там също е извършен допълнителен оглед. В купето на колата са установени два броя пистолети – единият с поставен пълнител със сачми, а другият газов, както и кутия с патрони.

37-годишният мъж е отведен във Второ РУ, където е задържан първоначално за срок от 24 часа по реда на ЗМВР. Извършена му е била проверка за употреба на наркотични вещества с техническо средство, която е показала положителен резултат за употреба на амфетамин, метамфетамин и канабис. На адреса, който обитава в Русе също са извършени процесуално-следствени действия, като при претърсване и изземване в условията на неотложност в дома му са открити метален гриндер, съдържащ суха тревна маса, реагираща при полевия тест като канабис, както и два броя електронни везни.

За случая е уведомен дежурен прокурор, образувано е досъдебно производство по описа на Второ РУ, за извършено престъпление по чл.325 ал.3, вр. с ал.1 от НК. Работата по разследването продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари