Над 90 000 абонати са без ток

0
Енергийният министър се надява до утре повечето проблеми да бъдат решени
Енергийният министър се надява до утре повечето проблеми да бъдат решени Снимка: ЧЕЗ

Енергийният министър се надява до утре повечето проблеми да бъдат решени

„Абонатите без ток в страната са малко над 90 000. Това са малки населени места, каза в ефира на bTV енергийният министър Румен Радев.

„Това е сериозна бройка, разбира се. Над 90% от първоначалните аварии вече са отстранени и аз използвам случая много искрено, просто човешки, да благодаря на всичките тези близо 700 екипа. Това са над 2000 души, които работеха в тези тежки условия и ще продължават и утре естествено работа. Това не са хора аматьори“, добави той.

Той изрази надежда, че до вторник повечето проблеми ще бъда решени. По думите северните райони на страната са най-силно засегнати.

Министърът заяви, че повреден сензор е причината за повишените радиационни показатели, които отчете ЕК в неделя. „Това е причината, но доколкото знам колегите от румънска страна държат все пак да доизяснят проблема. Това, което е важно да отбележа е, че няма никакви притеснения за радиационния фон в страната. Ние имаме 24 станции, които подават постоянно към АЕЦ „Козлодуй“ и респективно към Агенцията за ядрено регулиране“, посочи Радев.

„Така наречената допълнителна енергийна такса от 20 лв. на мегават газов час не е предвидена вече в приходната част на бюджета“, коментира той във връзка със закана на президента да наложи вето на Закона за бюджета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари