Обстановката в Русенско се нормализира

0
Усложнена остава ситуацията в общините Борово, Две могили и Ветово
Усложнена остава ситуацията в общините Борово, Две могили и Ветово

Усложнена остава ситуацията в общините Борово, Две могили и Ветово

Тежката обстановка на територията на област Русе постепенно се нормализира. Усложнена остава ситуацията в общините Борово, Две могили и Ветово. Там е обявено бедствено положение. По последни данни електрозахранване продължава да няма в 4 населени места. Всички те са на територията на община Две могили. Става дума за селата Баниска, Пепелина, Помен и Могилино, като засегнати са около 1400 души. В тези четири населени места въобще няма електроподаване понастоящем. В редица други села и градове от областта все още продължават проблемите с електрозахранването, като се прави всичко възможно в най-кратки срокове такова да бъде осигурено за постоянно. За момента има места, на които електрозахранването прекъсва постоянно. Екипите на „Енергоразпределение-Север“ са на терен. Възстановителните действия се затрудняват от дългите и непроходими трасета, падналите клони и дървета, както и непочистените на места пътища. На места там, където няма електричество има проблеми с мобилните оператори и GSM-те не работят. В някои от общините все още има временни затруднения при използването на стационарните телефонни линии.

Колкото до проблема с водоподаването в региона, 9 населени места остават и към момента без вода. Това са Могилино, Помен, Екзарх Йосиф, Обретеник, Пиперково, Две могили, Пепелина, Табачка и Хотанца. Очакванията са проблемите там да бъдат решени най-късно през утрешния ден, тъй като водоснабдяването е спряно поради липсата на електричество. Въпрос на време е още тази вечер да се възобнови водоподаването към Бяла, Бистренци, Пет Кладенци, Полско Косово, Стърмен и Борово. Вече е осигурено електричество към помпените станции, които захранват тези населени места.

Ръководството на Областната администрацията е в постоянен контакт с всички институции и структури, които имат пряко отношение по преодоляване на зимната обстановка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    2
    Петко
    Кое му се нормализира?!? Навън не можеш да минеш покрай паднали дървета и кабели!
  • 10
    1
    Иванов
    Нормализира се, но благодарение на времето! Не на областния или на кмета, а на ВРЕМЕТО!Къде са тези, прословути 72 машини в готовност? Пълно държавно безхаберие и кражба на пари от снегопочистването!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари