Над 150 деца вземат участие в спортен празник „Заедно“ в Русе

0
Над 150 деца вземат участие в спортен празник „Заедно“ в Русе

На 25-ти април, петък, от 10:00 часа ще започне спортния празник „Заедно” в комплекс „Ялта”. Той е посветен на „Деня на храбростта и българската армия” и празника на град Русе – 6 май и се осъществява с финансовата помощ и подкрепата на община Русе.

За седма поредна година той се организира от областен Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности съвместно със СК „Широко сърце”.

В него ще участват повече от 150 деца и ученици с и без специални потребности от 13 училища и 3 детски градини в областта. Те ще се състезават по народна топка, футбол, лека атлетика, щафетни игри, теглене на въже и ще рисуват на асфалт.

В щафетните игри ще участват деца от детските градини и деца с тежки увреждания, подкрепяни от родителите си или от свои приятели, учители и доброволци от младежката секция на БЧК- Русе.

Празникът ще започне с демонстрации на състезатели от ТСК– Русе и съчетание от СК „Акро”, в които тренират ученици със специални потребности. За всички ще има награди, както и купа за комплексния победител, осигурени от община Русе, д-р К. Панайотов, председател на ТСК- Русе и мобилен оператор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари