На изпроводяк Корнелия Нинова е сменила шефовете на НИТИ - Казанлък

0
Уволненият от соцлидерката директор на "Кинтекс" се закани да направи нови разкрития за износа на оръжия
Уволненият от соцлидерката директор на "Кинтекс" се закани да направи нови разкрития за износа на оръжия Снимка: НИТИ

Уволненият от соцлидерката директор на "Кинтекс" се закани да направи нови разкрития за износа на оръжия

В последните си работни дни като министър на икономиката Корнелия Нинова е уволнила ръководството на държавното оръжейно дружество НИТИ в Казанлък и за изпълнителен директор е назначила местния лидер на БСП, пише вестник СЕГА.

Смяната е станала от Държавната консолидационна компания, под чиято шапка е фирмата, без да бъде обявявана публично. За нея информира Александър Михайлов, до неотдавна шеф на друга оръжейна фирма - "Кинтекс", който също бе отстранен от Нинова. Михайлов е в остър конфликт с бившата вече вицепремиерка и министър на икономиката и води дела срещу нея за неправомерно отстраняване от длъжност, спечелена с конкурс, и заради клевети.

"Уволненият ръководител на НИТИ е професионалист с над 30 години опит, спасил завода от фалит в миналото. 7 предходни министри от различни правителства не посегнаха на директора на НИТИ Казанлък, но тя го направи и то в последния момент", казва Михайлов в писмо до медиите.

Всъщност на заседание на директорския съвет на ДКК на 28 юли е било взето решение незабавно да бъдат освободени членовете на Съвета на директорите на "НИТИ" ЕАД - Делян Начев, Стефан Колев и Кристина Цветкова, чийто мандати изтичат чак през 2025 г. Освободените членове на Съвета на директорите не се освобождават от отговорност, се подчертава в протокола от заседанието.

На тяхно място са назначени нови членове на борда на директорите на "НИТИ" ЕАД - Румяна Друмева и Константин Радонов като представители на държавата, и Борислав Ангелов като независим член. Мандатът на новоназначените Друмева, Радонов и Ангелов е до провеждане на конкурс за избор на членове на Съвета на директорите.

Новият директор Румяна Друмева до март тази година е била председател на БСП Казанлък, а в момента е председател на групата на БСП в Общинския съвет.

Бившият директор на "Кинтекс" Александър Михайлов заявява в позиция до медиите, че заради критиките си към Нинова, тя продължава да води "вендета" спрямо него. "За отмъщение Корнелия Нинова трансформира до скоро подвластните ѝ държавни фирми „Кинтекс“ и ДКК в репресивни апарати, които вероятно по нейни инструкции, завеждат срещу мен дело след дело и сезират прокуратурата все за измислени мои нарушения", пише Михайлов.

Той се заканва утре да даде нова информация и документи за износа на българско оръжие за Украйна и ролята на Корнелия Нинова в това.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Прпп
    Тази не се спря.Е сега ще ги въстъновят
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари