Корнелия Нинова: Вместо ротация - оставка и избори 2 в 1

2
Лидерът на БСП е категорична, че партията е готова за евроизборите
Лидерът на БСП е категорична, че партията е готова за евроизборите Снимка: Facebook

Лидерът на БСП е категорична, че партията е готова за евроизборите

"Вместо ротация - разглобка и оставка. Да си ходят и избори 2 в 1. Всеки ден оставане на тази сглобка на власт е вреден за България. Не правят нищо добро за страната и хората." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Сопот. Тя се появи на събора, провеждащ се над града, чийто кмет е от нейната партия.

"Посветили са изцяло работата на сглобката на уреждане на постове, партийни калинки в регулатори и законодателство, което противоречи на Конституцията", обвини Нинова. Тя добави, че моментът е особено труден за хората заради повишаването на цените от страна на мобилните оператори и на водата. "Всичко е нагоре. Нищо конкретно не се прави за народа, само се бият за постове", каза соцлидерката.

Корнелия Нинова обвини ГЕРБ и ПП-ДБ, че не обсъждат външни политики, а просто спорят за това, кой да излъчи министър на външните работи. "И двете страни водят външна политика на подчинение, на слугинаж, на продажба на националните интереси. Те там са единодушни", заяви тя. Според нея не може смисълът на правителството да бъде "кой ще наклепа другите пред чужденците", пише 24 ЧАСА.

Нинова обясни, че заради многото избори в последните години партията ѝ е готова за европейския вот това лято. Тя отказа да назове имена, които ще присъстват в листата на партията за Евроизборите. "В момента в цялата партия започна кампания от долу, от основните организации, за номинации за изборите. Дълъг процес е, поне още месец и половина ще имаме номинации", уточни Корнелия Нинова.

По думите ѝ БСП иска силна Европа, но със защита на българския национален интерес. "Да изпратим хора с характер, които да защитават България адекватно в Европейския съюз", отсече лидерката.

Нинова посочи, че все още не са ясни наказанията за "отлъчените" общински съветници на БСП в София и това ще бъде решено на следващото заседание на партийния национален съвет, тъй като при социалистите лидерът не вземал еднолични решения. "Вчера свалихме политическото доверие и заявихме, че те вече представляват само себе си. По същество това, което направиха, представлява сглобка с ПП-ДБ и ГЕРБ", каза тя. Според нея стореното от съветниците легитимира модела на управление на Бойко Борисов и партията му, с който БСП се борела от години. "Те реално върнаха ГЕРБ във властта в София", заяви Корнелия Нинова. Тя очаква избирателите да разберат позицията на ръководството на партията.

Попитана от "24 часа" не е ли проблем за партията ѝ, че толкова рано в мандата остава без представители в столичния общински съвет, Нинова обясни, че с постъпката си те така или иначе не са представлявали БСП. "Защото хората, които гласуваха за тях, и решението на Националния съвет беше да не правят такива сглобки", обясни лидерката. По думите ѝ най-важното в политиката са моралът и достойнството. "Не мога да си представя, че същите, които пазиха Паметника на съветската армия, които осъдихме остро разбиването му и онази торта с детските главички, вчера легитимираха същите хора, срещу които се бореха", отсече Корнелия Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    До 9
    Дано да се окажеш пророк,дано..
  • 6
    9
    Кукундрелия Сланинова
    На изборите няма да влезете в НС, както и подопечените ви ИмаТакиваНещастници. Остават и разцепилите се "вгъZZраждани" да не влязат и ще имаме нормален парламент без тероруZZшлямски подлоги в него! И тогава Майка България най-после ще тръгне напред! Слава Украина!!!
  • 4
    8
    Ванчо
    Нинова е много тъпа. Че кой умен, образован и кадърен човек ще служи на руснаците против българския народ.?!
  • 11
    7
    Русенка
    Курнелия! Не лъжи българите и русенци с “райските си песни”! Върни сина си РЬфаил от САЩ в България за да повярваме в лъжите ти!
  • 6
    6
    обезнажден
    Тази защо не идва в Русе да поздрави своя крадлив възпитаник Пенчо Милков?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари