На детска градина със здравна декларация

0
Родителите не са задължени да носят медицински бележки, но ще попълват ежедневни декларации за здравословното състояние на отрочетата си
Родителите не са задължени да носят медицински бележки, но ще попълват ежедневни декларации за здравословното състояние на отрочетата си Видео: БНТ

Родителите не са задължени да носят медицински бележки, но ще попълват ежедневни декларации за здравословното състояние на отрочетата си

За да се избегне струпване пред кабинетите на личните лекари, родителите не са задължени да носят медицински бележки. Те ще попълват ежедневни декларации за здравословното състояние на децата.

БНТ показа как в една детска градина в Пловдив посрещнаха малките след повече от месец отсъствие.

С дезинфектант, декларация, термометър, но и с добро настроение посрещаха тази сутрин децата в градина "Майчина грижа".

"Ние сме свикнали, когато децата дойдат, да бъдат прегърнати, успокоени - сега трябва да спазваме дистанция - учителите са с маски и със шлемове, така че трябва да спазваме нещо, за да минем безопасно този период и отново ще се прегръщаме", заяви директорът Маня Върбанова.

Въпреки задължителната дистанция и предпазни мерки екипът намираше начин да утеши разстроените и да даде увереност на родителите.

"Надявам се, че всичко ще е по старому", каза Людмила Янкулова.

"Разбира се, притеснение има някакво, но смятам, че е по добре децата да са в нормалната среда", заяви Вера Стоянова.

Дезинфекцията и дисциплината вече са рутинни правила за всички детски градини. Но контролът ще бъде постоянен ангажимент на общинската администрация.

"Все пак тук цял ден са двайсетина деца заедно и едно да има болно, знаете какво се случва", коментира зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов.

Голяма част от персонала в детските градини на Пловдив вече е преминал ковид изпитанието. В детска градина "Майчина грижа" вече е направено и проучване каква част от персонала има желание да се ваксинира срещу коронавирус.

"От 34 персонал на Детска градина "Майчина грижа" - около пет са заявили, че желаят да се ваксинират", обобщи директорът.

Според общинската управа в средата на януари или началото на февруари може да започне поетапно ваксиниране и на екипите в детските градини и училищата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари