Две дечица избягаха от детска градина, но персоналът дори не забелязал

4
Родител установил, че раничката на детето му е пред дома им, но то самото липсва
Родител установил, че раничката на детето му е пред дома им, но то самото липсва Снимка: bTV

Родител установил, че раничката на детето му е пред дома им, но то самото липсва

Нелеп случай в Берковица. Две деца избягаха от детска градина, а часове наред персоналът не е забелязал липсата им. За щастие, са открити невредими, докато се разхождали из града.

Инцидентът е от понеделник преди обед - момиченца на 4 и 6 години напускат незабелязано пределите на детското заведение. Учителката, която е на смяна, не е разбрала, че отсъстват, тъй като е отговаряла за сборна група с много деца, обясниха от ръководството, предаде bTV.

Учителката е била навън с децата и не е забелязала, те са трийсет и няколко деца, с една леля персонал, която обслужва децата, защото има различни възрасти“, коментира Илонка Славкова, и.д. директор на ДГ "Малина".

По обед родител установил, че раничката на детето му е пред дома им, но то самото липсва. Незабавно е подаден сигнал, полицията започва издирване. В ранния следобед малките бегълци са забеляни да се разхождат в близост до училище. Тече проверка.

„Важното е, че децата са намерени и са здрави, оттук насетне да видим какво ще се случи с ръководството на детската градина, с отговорността, която трябва да поемат, това, че са били повече деца, не означава, че не носим отговорност“, коментира Димитранка Каменова, кмет на Берковица.

„Колко време са отсъствали децата, не мога да ви кажа точно колко, ще се прегледат камерите, ще се види, Мерки имаме достатъчно строги, случват се инциденти, не е изолиран случай, като в цялата страна“, казва Илонка Славкова.

Родителите са подали жалби. На виновния персонал ще бъде потърсена отговорност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари