Защо деца са били принудени да спят на пода в детски център?

0
По разказите на притеснените родители дори е имало дни, в които на децата не са давали храна
По разказите на притеснените родители дори е имало дни, в които на децата не са давали храна Видео: NOVA

По разказите на притеснените родители дори е имало дни, в които на децата не са давали храна

Родители твърдят, че децата им, на възраст между 2 и 4 години, са били принудени да спят на земята в детската градина. След проверка от тяхна страна се оказва, че частното детско заведение дори не е лицензирана детска градина, а детски център, където по закон децата не трябва да спят или да се хранят.

По разказите на притеснените родители дори е имало дни, в които на децата не са давали храна. Веригата има два детски центъра в София - в кварталите Дружба и Младост.

Началото на септември детето само сподели, че спи на земята и от това има болки в гърба и крачетата”, споделя майка, предава NOVA. След като е попитала персонала възможно ли е това, отговорът е бил, че такова нещо няма и вероятно детето се е объркало.

Моето дете посещаваше за кратко центъра. Въпреки това беше страшно травмирана като чуеше думите „сън” или „детска градина” - изпадаше в истеричен плач, сънуваше кошмари и не можеше да заспи, разболяваше по-често. Минахме през Ад. В момента посещава друга детска градина и спря да плаче на втория ден”, уточни друг родител.

Детето ми също ходеше за кратко, не знаех, че има чак такива нередности. И то се оплакваше, че го боли тялото. Реално я отписах, защото тя много протестираше сутрин когато я оставяхме, вечер се будеше от кошмари. Беше доста обезпокоена, личеше си, че минава през силен стрес”, добави майка.

При записването родителите са били уверени от директорите, че децата спят и се хранят, също така, че центъра е еквивалент на детска градина. „Те ни показаха мобилни легла, на които децата спят. Увериха ни, че това канадски модел и е много добре за децата”, съобщи баща на дете.

Една от майките се свързва лично с възпитателка, която полага грижи за децата. В началото не е искала да сподели, но след това обяснила, че предположенията са истина – децата спят на земята и храненето е изключително нередовно.

Сигнал е подаден към РЗИ. Оттам казват, че са извършени множество проверки и центъра е бил глобяван. Родителите подават сигнал за селективно насилие и към полицията. От МВР заявиха, че има преписка при тях и се работи приоритетно по случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари