МЗ спасява Александровска болница с 35 милиона лева заем

0
Първо обаче започва пълна ревизия на лечебното заведение, заради големите дългове
Първо обаче започва пълна ревизия на лечебното заведение, заради големите дългове

Първо обаче започва пълна ревизия на лечебното заведение, заради големите дългове

Започва държавна финансова инспекция и вътрешни одити на "Александровска" болница, чиято цел ще бъде да установят актуалното състояние на лечебното заведение и рисковете за него, в т.ч. целесъобразността и законосъобразността в управлението и взетите решения. Това се прави, за да се защити оптимално публичният интерес, съобщиха от здравното министерство.

Министерството на здравеопазването преминава към изпълнение на постановление на Министерския съвет от 22 юли, с което е одобрено отпускането на заем на УМБАЛ „Александровска” ЕАД в размер на 35 000 000 лв. за погасяване на просрочени задължения към доставчици на стоки и услуги за лечебното заведение.

След направен анализ се установи, че болницата е в риск от изпадане в неплатежоспособност и невъзможност да обслужи натрупаните си задължения. Това налага незабавната намеса от страна на принципала в лицето на министъра на здравеопазването, като освен заема, ще бъдат търсени и други възможности за оздравяване на дружеството, се посочва в съобщението на МЗ.

За да се пристъпи към реалното усвояване на заема и удовлетворяване на кредиторите с просрочени вземания, от ръководството на УМБАЛ „Александровска” се очаква бързо изпълнение на условията, определени с решението на предходното правителство от 22 юли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари