Рефинансиране на бързи кредити – нови възможности за покриване на дългове

8
Всяка кредитна институция има своя политика относно условията за рефинансиране
Всяка кредитна институция има своя политика относно условията за рефинансиране

Изтеглянето на кредит е най-доброто решение, когато се налага да покриете спешно различни задължения и нужди. В случай че сте изтеглили вече няколко бързи кредита обаче, в един момент не е изключено да установите, че ви е трудно да плащате вноските.

Може да имате и друг повод за притеснение – че ви трябват отново пари. В този случай решението е отново да се насочите към институция за бързи кредити или да рефинансирате.

Какво представлява рефинансирането?

Да се рефинансира кредит означава текущият да се замени с нов, при по-изгодни условия по отношение на размера, срока и лихвения процент. Възможно е също няколко кредита да се обединят в един.

За рефинансиране има няколко варианта:

  1. Можете да потърсите по-голям заем, с който да погасите своето старо задължение. С останалата сума ще финансирате каквото намерите за добре. Решението ви може да бъде да се обърнете към кредитната компания, която ви е предоставила заема, и да поискате рефинансиране.
  2. Може да пожелаете обединяването на няколко бързи кредита. Това е добър вариант, защото плащанията ви ще бъдат само една и на една дата.
  3. Можете да покриете своите задължения към един кредитор, като теглите заем от друг.

Уверете се, че получените нови условия са по-изгодни от настоящите. От рефинансирането ще има смисъл, ако месечната ви вноска бъде намалена и бъде запазен същият период на кредита или при същите условия получите по-висока сума.

Какви ползи получавате с рефинансирането?

Избирайки рефинансиране на бързи кредити, това ви позволява да подобрите условията на заема. Получавате ползи като:

  • осигуряване на допълнителна парична сума;
  • удължен срок на изплащане;
  • намалена обща сума за погасяване на всички вноски;
  • плащане на вноска само на една дата;
  • възможност за преместване на заема в по-удобна кредитна институция.

Процедурата по кандидатстване за рефинансиране на кредит не се различава съществено от кандидатстването за бърз кредит. Може да посетите офис на избраната компания или да изберете рефинансиране на кредит онлайн.

Всяка кредитна институция има своя политика относно условията за рефинансиране. Някои държат на поръчител, но повечето нямат такова изискване, което е много удобно
като опция. В някои случаи може да ви бъде отказано рефинансиране при лоша кредитна история, но винаги има възможност за предоговаряне.

Сключеният нов договор зависи от избрания продукт с възможност за добавяне конкретни клаузи по отношение на кредита, който ще бъде преструктуриран.

Рефинансирането облекчава значително потребителя, премахвайки седмичните вноски по наличните кредити до момента. Възможността за обединяването им в едно месечно
плащане улеснява и спестява време. Правилното рефинансиране може да доведе до намаляване на месечната вноска след обединяването на кредитите.

Все по-добрите условия за вземане на бързи заеми или рефинансиране на стари задължения са причина да нараства броят на хората, разчитащи на услугите на небанковите финансови институции. Затова си заслужава да се възползвате от тези условия, които са най-добри за вас. Рефинансирането в много случаи може да доведе до спестявания, да направи по-управляеми плащанията ви и като цяло е разумен избор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Димитров
    Гадове ,предимно сикаджии със над 100% гидишна лихва !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари