МВР: Стоян Зайков се е прострелял в гърдите

0
Служители на МВР не са стреляли спрямо лицето. Както и не е използвана физическа сила, спрямо това лице
Служители на МВР не са стреляли спрямо лицето. Както и не е използвана физическа сила, спрямо това лице

„Спрямо Зайков не е употребявано оръжие, нито физическа сила”, категоричен бе шефът на ОД на МВР - София.

Кървава развръзка в Костенец! Стоян Зайков, който беше издирван за убийството на бившата си съпруга и негов съсед, се е самоубил.

Това е станало при операция на МВР, по време на която е имало престрелка между него и органите на реда.

Зайков е бил обграден от полицията и е решил да отнеме живота си, съобщават от полицията.

След 20 дни издирване, късно снощи, Стоян Зайков е забелязан, в Долна Баня, в района около оловния завод. При опит да бъде задържан, Стоян Зайков открива стрелба срещу служителите на МВР. Те му отвръщат с предупредителни изстрели. След това се чува втори изстрел и става ясно,че Зайков се е самоубил.

В полето, до оловния завод в Долна Баня. Там късно снощи,  директорът на гранична полиция Елхово - Деян Моллов забелязва Стоян Зайков.

"Засичането на лицето беше по способ, който се използва в гориста местност. Практики, които прилагаме на българо-турска граница", каза директорът на Гранична полиция - Елхово Деян Моллов.

„Бяха проведени различни оперативно- издирвателни мероприятия, включително технически средства - фотокапани, анализ на движението”, каза още министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

След като е засечен, Стоян Зайков е обграден от жандармеристи и спецполицаи.

"Тогава колегите от Гранична полиция, първо от него чуват изстрел", заяви директорът на ОДМВР - София Николай Спасов.

Зайков стреля срещу полицаите, които му отвръщат.

"Единствено и само предупредителен изстрел, като това в повечето случаи, дава резултат да свали лицето на Земята. Служители на МВР не са стреляли спрямо лицето. Както и не е използвана физическа сила, спрямо това лице", заяви Спасов. 

Докато Зайков е обграден от полицията, се чува втори изстрел. В този момент издирваният мъж се самоубива, твърдят от МВР.

Директорът на ОДМВР - София допълни, че раната е в гърдите, изтъквайки, че невинаги самоубийствата са в главата.

Оръжието е намерено на мястото на самоубийството. От МВР предполагат, че със същата ловна пушка, Зайков е убил братовчед си в Костенец. Първата му жертва - майка на детето му - Милена Шишкова ще бъде погребана утре.

"Много е тъжно, много е тежко, защото Милена беше дирекът на нашето семейство. Детенцето е временно настанено при мен. Всичко ще направя, той да не чувства липсата им", каза сестрата на убитата Милена Славка Шишкова.

Докато Стоян Зайков се укриваше, близките на убитата Милена Шишкова, са били под полицейска охрана. Укривани са в Боровец и Пазарджик.

"Много се страхувахме. Едва снощи ни прибраха. Влизаха тук в къщата, само с лични карти хората. Проверяваха. Извън града. На три места ни местеха. С голяма охрана Вратите прозорците, всичко със щори беше. Въобще не ни даваха да излизаме навън", каза още Шишкова.

Как точно Зайков се е самоубил, ще разследва прокуратурата. Според МВР, издирваният мъж не е имал помагач.

Закриващо – МВР и Прокуратурата имат още работа. Това, което планират да направят, е заедно с горски служители, които работят в района, да обходят тази местност и да открият абсолютно всички места, на които Стоян Зайко се е укривал.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари