МВР: Отказът на СГС да се произнесе за обиските доказва некомпетентността на прокуратурата

0
Задържането на бившите управляващи ще бъде обжалвано
Задържането на бившите управляващи ще бъде обжалвано

Задържането на бившите управляващи ще бъде обжалвано

На петия ден след акцията срещу бившите управляващи следствените действия поемат нов курс. Пред следователи показания ще дават премиерът Кирил Петков, вицепремиерът Асен Василев, както и вътрешният министър Бойко Рашков. Причината - обиските в дома на Борисов, Горанов и Арнаудова.

"Ще бъдат разпитани от следовател повторно свидетелите, чиито разпити са проведени от некомпетентен орган – разследващ полицай към МВР. Ще бъдат разпитани по надлежния ред и всички други лица, чиито показания могат да допринесат за изясняване на обстоятелствата по случая", съобщиха от прокуратурата.

Така на разпит ще отидат и бившият премиер Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. А СГС остави без разглеждане исканията за одобрение на обиските в домовете на тримата.

"В настоящото производство, прокурорът изначално приема, че извършените действия са опорочени. Искането му е недопустимо", коментираха от СГС.

Според МВР с решението си Софийски градски съд е определил прокуратурата като некомпетентна.

"Това е поредното доказателство за нежеланието ѝ да работи срещу престъпността и да де занимава с дребнотемия, които са от нейната компетентност", гласи позиция на МВР.

Адвокатът на бившия премиер Менков Менков е категоричен, че в ареста на Бойко Борисов не е имало неотложност.

"Не е налице неотложност на случая и е налице извършването на действия от некомпетентен орган", разясни адвокатът.

Затова задържането на бившите управляващи ще бъде обжалвано.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари