Арестът на Борисов трябва да се състои всеки петък

2
Бойко Рашков: Прокуратурата бди над интересите на бившите управляващи
Бойко Рашков: Прокуратурата бди над интересите на бившите управляващи

Обвинението се старае да извърти нещата, сякаш МВР е извършило една незаконосъобразна дейност, посочи силовият министър

„Изповядвам философията, че който го е страх от битки, трябва да си намери по-спокойно поприще. Убедихме се, че прокуратурата бди над интересите на бившите управляващи". Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков с ексклузивно интервю в предаването "На фокус с Лора Крумова" по NOVA.

„От момента, в който постъпих в МВР като министър забелязах десетки, да не кажа стотици случаи, при които материалите в обичайните хипотези, когато се изпратят в прокуратурата – те просто потъват. Особено, когато материалите касаят някой известен политически деец на ГЕРБ, посочи силовият министър.

„Аз мисля, че нещата се развиват по реда на закона – каквото покажат фактите, с които се разполага, такова ще бъде и решението, което ще бъде взето. Материалите, които изпращаме към прокуратурата, в много случаи, десетки, дори стотици, потъват в тази прокуратура. Особено в случаите, в които те касаят известни политически дейци от ГЕРБ", коментира Рашков задържането на експремиера Бойко Борисов.

"Когато обвинението прочете в един материал, който ѝ е изпратен от МВР, известни имена, като например Борисов, Горанов и ПР-ката на Борисов, това заостря вниманието на прокуратурата и тя проявява изключително старание да постави така нещата, че МВР е извършило една незаконосъобразна дейност", категоричен е министърът.

„В задачата се пита каква е тази ярост, каква е тази съпротива от определени кръгове, които не желаят да се установи фактическата установка. Какво толкова е направило Министерство на вътрешните работи в лицето на Главна дирекция „Национална полиция”, които са се опитали за известен период от време да съберат информация в тази насока и ще продължат евентуално да събират, ако не бяха спрени брутално от Прокуратурата вчера?”, попита риторично министърът.

Много хора смятат, че арестът на Борисов трябва да се състои всеки петък

На въпроса беше ли необходим арест и какво е очаквало МВР да намери при обиските в жилищата на Борисов, Горанов и Арнаудова, Рашков отговори така: „Един известен човек, който тези дни взе отношение по въпроса – Осман Октай се казва, дори каза, че арестът на Бойко Борисов е закъснял с две години. Много хора смятат, че арестът на Борисов трябва да се състои всеки петък заради онова, което те знаят че е вършил в нашата страна”.

И допълни: "Тези шкафчета, които останаха неразследвани от нашата прокуратура - как мислите? Трябва ли да останат неразследвани от нашето общество? И ако има - откъде Борисов ги притежава? Очаквахте ли да откриете нещо? Какво са искали разследващите и какви очаквания са имали аз не мога да кажа пред вас", подчерта Рашков.

За разпита на премиера Кирил Петков като свидетел силовият министър заяви, че лица от висок ранг, поради тяхната заетост, могат да бъдат разпитвани в техните кабинети или на други места. „Това е практика. Това е законово установено положение. Не е тайна за никого, че ГЕРБ имат информатори в МВР".

Според него свързването на посещението на госпожа Лаура Кьовеши със случилото се вечерта, е просто една измислица.

"Тя цели да се предизвика изкуствено скандал между политическото управление на страната сега с главния прокурор на Европейската прокуратура".

Той посочи, че националната прокуратура е поставена под политическо ръководство, след като главният прокурор Иван Гешев се обръща към бившия политически ръководител Борисов с обръщението „шефе”.

"Така се срива цялата принципна позиция на нашия законодател за независимостта на българската прокуратура".

По думите на Рашков той е бил информиран, че делегираните прокурори на ЕП имат общо със сигнала на бизнесмена Васил Божков. В най-скоро време България очаква да получи такава официална информация.

„Силно се надявам Божков да бъде разпитан по производството, което ние образувахме в четвъртък, тъй като прокуратурата нямаше да го образува никога”, категоричен е той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    3
    Нето
    А ти Рашков трябва да влизаш в отрезвителя всеки ден. Необходима ти е детоксификация от поетото голямо количество алкохол.
  • 6
    2
    Русе
    Да заминава за затвора направо където му е мястото!!!
  • 17
    1
    русенец
    Ако е вярно - то всеки петък в България ще е национален празник - фойерверки, хора, музика. Дори след това Прокуратурата да пускат от ареста ББ - за нас остава удоволствието да видим как влиза в ареста. Все някои път няма да може да излезе.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари