МВнР: Гръцките власти не са предоставяли данни за "завода за раждания" на Крит

0
Към дипломатическата ни мисия в Атина не са постъпвали искания за оказване на помощ от страна на български граждани, добавят от външно министерство
Към дипломатическата ни мисия в Атина не са постъпвали искания за оказване на помощ от страна на български граждани, добавят от външно министерство Снимка: МВнР

Към дипломатическата ни мисия в Атина не са постъпвали искания за оказване на помощ от страна на български граждани, добавят от външно министерство

До този момент гръцките власти не са предоставяли данни и не са се обръщали към посолството на България в Атина с искане за съдействие по случая.

Това съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР) по повод разпространената информация, че българки са били сред експлоатираните жени в гръцкия „завод за раждания“ на остров Крит.

Към дипломатическата ни мисия в Атина не са постъпвали и искания за оказване на помощ от страна на български граждани, добавят още от МВнР, предава БТА.

Гръцки медии съобщиха за „завод за раждания“ и „индустриализация на ражданията“, както и за разкритията около скандала с незаконните осиновявания, донорство на яйцеклетки и привидни инвитро процедури в Центъра за инвитро оплождане в град Ханя на остров Крит.

Сред десетките жени, които са били експлоатирани от престъпната група като сурогатни майки и донори на яйцеклетки, има и българки.

Според съобщението на гръцката полиция организираната престъпна група, в която участват лекари и други медицински лица, е разбита сутринта на 8 август с операция, проведена на Крит, в Атина и в Солун.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари