МВнР: Българските граждани да напуснат Украйна

2
От МВнР призовават българските граждани да се въздържат от пътуване до Украйна
От МВнР призовават българските граждани да се въздържат от пътуване до Украйна

От МВнР призовават българските граждани да се въздържат от пътуване до Украйна

ИНДЕКС НА РИСКА - Ниво 5: Предупреждение за преустановяване на всякакви пътувания и незабавно напускане на страната

Предвид усложняващата се обстановка в и около Украйна, от Министерството на външните работи призовават българските граждани да се въздържат от всякакви пътувания до страната. Това се посочва в съобщение на МВнР.

От МВнР приканват българските граждани, които се намират на територията на Украйна, да предприемат мерки за напускане на страната с наличните към момента транспортни средства.

От ведомството препоръчват на всички български граждани, пребиваващи временно или постоянно в Украйна, да се регистрират за услугата "Пътувам за.." на интернет страницата на МВнР- https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/ukraine#

При нужда от съдействие българските граждани в Украйна могат да се обръщат към българското посолство в Киев на телефони +380 44 235 4389, +380 44 235 2202, както и на дежурни телефони в извънработно време +380 44 246 7237, +380 44 246 7672. Могат да се обръщат към генералното ни консулство в Одеса на телефони +380 48 7466 554, +380 48 746 65 58, +380 48 746 63 75, както и на дежурен телефон за спешни случаи в извънработно време +380 68 293 0048.

Сигнали могат да се подават и на имейл адресите на мисиите ни в Украйна: [email protected]; [email protected].

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център" +359 2 948 24 04, +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    5
    Ели
    Аха, решено е значи, у сряда другата седмица.Само трябва да се самонападнат като повод да се почва. знаем ги тия измами, само да видим на чия територия ще се случи инсценировката - нищо чудно да сме си дали гъза без наем както обикновено.
  • 6
    4
    Сценаристи и сценарий ...
    Този сценарий "Украинска криза" е разиграван между САЩ и Русия със сценаристи Джо Байдън и Владимир Путин, а статист е украинския шоумен и комик Володимир Зеленски. През 1962 г. подобен сценарий "Карибска криза" е разигран като най-острата международна криза по време на Студената война, възникнала в отношенията между СССР и САЩ във връзка с построяването на съветски установки за изстрелване на балистични ракети в Куба. Сценаристи са Джон Кенеди и Никита Хрушчов, а статистът е Фидел Кастро. И Светът тогава е тръпнел уплашен в очакване на ядрена война ...
  • 5
    3
    Минчо
    Едва ли някой българин ще пострада, излишна паника. Руски войски в Руска Федерация, където им е мястото, и американски войски на руската граница, на хиляди километри от най-близката американска територия, но... слушаме американците, че ще има война. Може и да има, ако я предизвикат те, понеже такава е обстановката в момента. Търси се теле под вола и нашите клоуни пригласят с пълна сила.
  • 8
    2
    Статистиката ...
    Българите са пета по численост народност в Украйна. Според преброяването на населението през 2001 г. те са 204 574 души, или 0,42 % от населението на страната. Време им е да се приберат в Родината.
  • 3
    1
    999
    priemame ukrainiki s i bez deca
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари