Българин, избягал от Украйна: Карахме през горите, в Румъния ни обраха

1
Разказ на Цветомир Цветков, който успява да избяга от военния конфликт в Запорожие и стига до Русе
Разказ на Цветомир Цветков, който успява да избяга от военния конфликт в Запорожие и стига до Русе Видео: NOVA NEWS

Той разказва, че преди 4 дни се събуждат от шум на бойни самолети

"Преди 4 дни се събудихме от шум на бойни самолети. Летяха ракети и взривиха летището. Имах опасения, че ще има война, а бях заредил и бензин. Събрахме най-необходимите вещи и тръгнахме по най-бързия начин. По улиците бягаха хора, на бензиностанциите имаше големи опашки, а те не работеха. Пътуването ни беше кошмарно, имаше разбити камиони. През нощта става още по-кошмарно, както пътуваш, става червено и започват бойни действия, а ти тръгваш през нивите, през горите. Коли закъсваха".

Това заяви българинът Цветомир Цветков за "Твоят ден"по NOVA NEWS , който успява да избяга от военния конфликт в Запорожие и стига до Русе.

Той разказва, че преди 4 дни се събуждат от шум на бойни самолети. "В Николаев имаше танкове, военни с автомати и леки картечници. Казваха ни, че е много опасно и ни питаха накъде сме тръгнали. Звъняхме на българското консулство в Одеса, не си вдигаха телефоните. След това ми казаха, че съм луд да мина през Одеса. В Румъния ни обраха на първата бензиностанция", споделя той. Според него няма никакви представители на българските граници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    И все пак ...
    Човекът споделя тревогата от преживения ужас. Тези сънародници бягат от войната в България, обаче ако тука, не дай Боже, да пламнем, тогава ние българите е чудно накъде ще бягаме?
  • 3
    1
    Ivan
    Румьнците са мрьсно и крадливо племе!Бой!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари