Мотористи обиколиха Русе в памет на загиналите си събратя

0
Мотористите искат да покажат на останалите шофьори, че не са лошата част на обществото
Мотористите искат да покажат на останалите шофьори, че не са лошата част на обществото Видео: briagnews.bg

Около 70 русенски мотористи направиха почетна обиколка на града в памет на загиналите си събратя.

Така подкрепиха и пострадалите в мотоциклетни катастрофи. Момчетата от клубовете "Тhe Thunders" MC, "Lowlanders'' MC, "Дунавски братя" МСС и свободните мотористи се събраха днес в 16 часа на Вазата в Парка на младежта. От там шумите машини потеглиха с полицейски ескорт и минаха бавно по главните улици в града. Крайната точка беше хижа "Приста", където всички се събраха, излъчи briagnews.bg.

"Подобно събитие се провежда за втора поредна година и на този ден почитаме паметта на загиналите мотористи и пострадалите при катастрофи", обясни преди обиколката Светослав Бонапартов от "Тhe Thunders". Той добави, че така искат да покажат на останалите шофьори, че трябва да бъдат по-внимателни и да пазят мотористите, както и те самите да внимават повече и да не създават предпоставки за катастрофи.

"Искаме всички да разберат, че и ние сме нормални хора, които във времето, когато не сме на мотори, караме коли и имаме семейства. Някои са лекари, адвокати, учители и водим нормален живот както всички останали", каза Иван Петров от "Дунавски братя". От името на всички в клуба той заяви, че не им харесва да ги заклеймяват като лошата част на обществото. "Ние сме дори по-уязвими в движението, отколкото един автомобил", добави Иван Петров.

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари