Москва е поискала военна и икономическа помощ от Китай

0
Съветникът на президента Джо Байдън по националната сигурност Джейк Съливан предупреди, че Пекин ще понесе сериозни последствия, ако изпълни молбата на Москва
Съветникът на президента Джо Байдън по националната сигурност Джейк Съливан предупреди, че Пекин ще понесе сериозни последствия, ако изпълни молбата на Москва Снимка: БГНЕС / Архив

Москва е поискала военна и икономическа помощ от Китай, за да преодолее западните санкции

Това съобщават медиите отвъд Океана, цитирайки американски официални лица, предаде btv

Съветникът на президента Джо Байдън по националната сигурност Джейк Съливан предупреди, че Пекин ще понесе сериозни последствия, ако изпълни молбата на Москва.

От китайското посолство във Вашингтон обаче заявиха, че не знаят за нея.

Според анализатори публикуването на информацията е тактически ход на Белия дом, който цели да упражни натиск върху Китай часове преди днешната среща между представители на двете страни.

Тази нощ Джо Байдън е провел пореден телефонен разговор с френския си колега Еманюел Макрон. Двамата са потвърдили ангажимента си да държат Русия отговорна за действията й в Украйна.

В същото време пък Великобритания съобщи, че руските кораби са отрязали всички морски търговски пътища на Украйна, след като са поели контрол върху цялото ѝ черноморско крайбрежие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Ха ха ха
    Интересна работа, толкова е лош този Запад, а всички искат да ходят там. И парите си там държат и имотите и яхтите...
  • 4
    2
    ...
    Няма да има мир, докато Западът не спре да се лакоми за чуждото и не седне да учи и да се труди, за да разбере Изтока !
  • 2
    1
    Може
    Ама жълтите искат Сибир ,чак до Магадан !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари