САЩ наложи санкции срещу Русия

0
Ограниченията засягат и 20 компании в Китай и Хонконг
Ограниченията засягат и 20 компании в Китай и Хонконг

Ограниченията засягат и 20 компании в Китай и Хонконг

САЩ наложиха днес стотици санкции, насочени срещу Русия във връзка с инвазията ѝ в Украйна, включително и на китайски компании, предаде Ройтерс.

Американското финансово министерство наложи санкции на близо двеста души и организации, докато Държавният департамент на САЩ санкционира около 80 физически и юридически лица, уточнява агенцията.

Американските санкции засягат и 20 компании в Китай и Хонконг. Те идват след многократни предупреждения от страна за Вашингтон по отношение на военната подкрепа за Москва от Китай, информира БТА.

Ройтерс припомня, че китайските компании са били предупредени и от финансовата министърка на САЩ Джанет Йелън, и от държавния секретар Антъни Блинкън по време на скорошните им посещения в Китай.

"Финансовото министерство многократно е предупреждавало, че компании ще понесат сериозни последствия заради материалната си подкрепа за войната, водена от Русия в Украйна, съответно САЩ днес налагат санкции на почти триста субекта", каза в изявление Йелън.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    19
    Янков
    Многото американски наказателни мерки срещу РФ,ще предизвикат командващия ракетните войски на Русия,да "командирова" най новото производство,с което да събори чантията на Белия дом,квартирата на старият Джо Байдън.
  • 0
    18
    чичомехтинпедала
    Това ми е другото работно име освен Путин Хуйло, имам профил с травестит секцията на гепиме - проверете ме, не вземам скъпо за сеанс!
  • -4
    17
    Путин Хуйло
    Аз като некъпан и беден травестит само да кажа, че тези санкции ще засегнат и разпрания ми джендърски задник. Ползвам китайски вибратори, когато не намирам някой загорял бежанец да ме опъне и сега не знам какво ще правя....
  • 2
    16
    до 15
    А ти си изпий хапчетата, явно не разбираш от ирония!
  • 2
    15
    до 14
    Пак нищо не си разбрал, Гласът на Америка се финансира от американския Конгрес! Аман от тъпаци! После се чудим защо ни управляват тикви, фесове, комунисти, някакви от Харвард и лумпени.:(
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари