Байдън: САЩ ще прекрати търговските си отношения с Русия

0
По думите на Байдън “всяка нация ще предприеме стъпки, за да откаже на Русия статута на най-облагодетелстваната нация”
По думите на Байдън “всяка нация ще предприеме стъпки, за да откаже на Русия статута на най-облагодетелстваната нация” Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че САЩ ще прекрати "нормалните търговски отношения: с Русия

Това стана ясно по време на пресконференция, в която Джо Байдън обявява "действия за продължаване на държането на отговорност от Русия" за нейната инвазия в Украйна, информира NOVA

С тази санкця САЩ цели да "накаже Москва".

Байдън заяви, че по-късно днес, заедно с други съюзници в НАТО, Г-7, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Обединеното кралство, както и Европейският съюз, „ще обявят съвместно няколко нови стъпки за притискане на Путин и задържане още по-отговорен за своята агресия срещу Украйна".

По думите на Байдън “всяка нация ще предприеме стъпки, за да откаже на Русия статута на най-облагодетелстваната нация”.

Американският лидер каза още, че Г-7 също ще засили натиска и ще приложи санкции към повече руски олигарси и допълни, че съвкупността от световните санкции срещу Русия, както и контролът върху износа, "смазват руската икономика".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    - 30 трлн. долара
    САЩ е фалирала държава, построена от африканци и е собственост на Китай.
  • 2
    4
    до 3
    Че какво да внасяш от САЩ? Фейсбук и Туитър ли?:)
  • 3
    3
    ...
    Малка бедна България има положително търговско салдо (изнасяме повече отколкото внасяме) със САЩ...сещайте се...САЩ изнасят за България само инфлация и дълг.
  • 7
    2
    Кирил Петков
    Така като гледам ме най-задлъжнялата нация просто Завижда на Путин и Русия!Понеже знаят,че отиват в канала с Европа и няма на къде и Санкции!Очаквам Американците всички да са на борсата и да ядат на Байдън Дъртите М...Я алангле
  • 11
    1
    хахаха
    Психясалия в края на краищата май ще се окажеш ти . Давай още . Повече няма на къде да "санкционираш". Русия е самодостатъчна. От всичко си има по много. Нито глад ще я хване, нито студ, нито пък ще остане без бензин или ток. А, между другото , китай обяви, че ако европа е купувала 150 млрд. м³ газ, то той е готов да купува 300. Така, че не се наежвай да смазваш икономики.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари